• HARDHAUS: Magnus Myran beviste i helgen at han er en ekte hardhaus, og topper pallen i juniorklassen i Hardhaus 2017. På tredjepklass kom broren Mathias Myran. Foto: Privat

– Jeg er ikke vant til å løpe så langt i konkurranse, men dette var veldig morsomt! Og hardt, sier Magnus Myran til EUB etter seieren i langløpet.

54 KILOMETER PÅ TRE DAGER

Hardhaus 2017 gikk av stabelen for første gang i år, med håp om å bli en årlig hendelse. Løpet går over tre dager, hvor totaltiden teller. Utøverne starter med den 15 kilometer lange Riasten Rundt, en relativt flat og lettløpt etappe. Deretter bærer det oppover; Kjøliskarven tur-retur, som byr på over 500 høydemeterne på etappens første åtte kilometer. Deretter er det bare å beine ned igjen. Konkurransen ble avsluttet søndag med selve «Hardhausen». Den løypa er 23 kilometer lang, og inneholder to knallharde stigninger.

– Det var uvant å løpe så langt på tre dager, med 15 kilometer fredag, 16 kilometer på lørdag før vi løp 23 kilometer på søndag. I konkurranse er jeg ikke vant til å løpe så lange distanser, men dette var hardt og morsom.

Etter de to første Hardhaus-etappene, ledet Myran fra Eidsvold Værks Skiklub med mange minutter ned til nestemann i juniorklassen. Den siste løypa ble gjennomføres som jaktstart, og unggutten hadde nesten et kvarters ledelse ned til 2.-plassen.

LENGSTE TUR NOENSINNE

– Jeg hadde en god ledelse til siste etappe, ja. Jeg var ganske nervøs og spent før jeg dro ut på den siste etappen. Jeg har aldri løpt så langt i en konkurranse før, og med to tøffe løp dagene før i beina i tillegg så var jeg spent. Det er spennende når man vet at man leder meg såpass mye, men også veldig morsomt å få løpe jaktstart. Det er stressende å løpe jaktstart, og jeg følte jo litt press før start – men det er bare selvpåført, sier Magnus til EUB.

Han forteller at han måtte jobbe mentalt undervegs i den harde avslutningsetappen.

– Det gikk veldig bra til slutt, jeg klarte å jobbe med meg selv og jeg klarte å holde «trøkket» oppe hele veien. Da klarte jeg også å holde de andre unna, og vant også med god margin inn i mål, sier Myran til EUB.

Det var ikke bare storebror Magnus som imponerte i helgen. Han fikk god matching fra lillebror Mathias Myran (14), som til slutt tok 3.-plassen i juniorklassen, etter å ha kommet på andreplass fredag, tredjeplass lørdag og tredje plass søndag. Storebror er imponert over lillebror Mathias. Han tok seg nemlig helt ut på den siste dagen.

– Jeg er imponert over måten han fullførte på! Han løp veldig godt alle tre dagene. Han fikk en tøff tur over fjellet på søndagens etappe, med oppkast to ganger i tillegg. Det var en solid gjennomføring alle dagene, skryter Magnus.

LES OGSÅ: De har vært rusfrie i noen måneder, nå sykler de Birken

Fakta Hardhaus

  • Arrangert for første gang i år - 28.-30. juli.
  • Tre dager med fjellterrengløp i Ålen, Sør-Trøndelag.
  • 1. etappe er 15,2 kilometer.
  • 2. etappe er 16 kilometer.
  • 3. etappe er 23 kilometer.
  • Magnus Myran fra Eidsvold Værks Skiklub vant juniorklassen.
  • Seniorklassen ble vunnet av  Vegard Sivertsgård fra arrangørklubben Ålen IL.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.