For en tid tilbake hadde han en gjesteopptreden i treningslokalene til Øvre Romerike Budosenter, klubben han konkurrerte for før han flyttet sørover.

Når Ken retter ryggen, rager han over to meter over havet. På sokkelesten må han bruke en ekstra lang tommestokk. Han er nemlig 2,05. Det er heller ikke snodig at han står stødig. Han må ha sko i størrelse 52!

- Men vekta er for høy. Den er nå 124 kilo og jeg må ned ti kilo til hvis jeg skal gjøre alvor av å konkurrere litt igjen, sier Ken til EUB.

Se flere bilder fra Ken Holters besøk i bildegalleriet

EM-MEDALJER

Ken var en meget sterk utøver av taekwondo og sikret seg medaljer i flere mesterskap. Han sikret seg sølv i EM i 1998. I tillegg fikk han bronsemedaljer både i 2002 og 2004.

- Du er «bare» 39 år. Nytt comeback på gang?

- Jeg leker med tanken. Jeg prøvde meg litt i sesongen 2007/08, og litt i sesongen 2012/13. Jeg trener nå veldig systematisk og her en egen trener. Vi får de hva det blir til etter hvert, sier Holter.

Den tidligere tømreren jobber nå i barnevernet og er bosatt i Høvåg ved Lillesand.

- Taekwondo-sporten har jo utviklet seg mye siden jeg var aktiv. I dag brukes det eksempelvis elektroniske vester som viser om man treffer med slag eller spark. Jeg synes vel kanskje at det kan bli i overkant mye «fluesmekker-jobbing» med beina i moderne taekwondo. Men sånn er det bare, smiler Ken.

- Men sporten har blitt mye mer publikumsvennlig. Det er i hvert fall sikkert, slår han fast.

SPENNENDE MED TINA

- ØRBS har jo en topputøver i Tina Røe Skaar?

- Ja, det er kjempespennende å følge henne. At hun maktet å kvalifisere seg til OL i Rio er fantastisk bra. En slik prestasjon genererer også interesse rundt klubben hennes.

Jeg gleder meg virkelig til å følge hennes OL-innsats, sier Ken.

- ØRBS synes det er svært hyggelig at Ken kunne ta noen økter med kamptrening. Ken har mange års erfaring fra konkurranser i inn- og utland, og følger godt med i dagens taekwondo.

Med sin lange erfaring fra taekwondo på toppnivå, er det viktig for dagens unge, ivrige medlemmer å få nyte godt av hans visdom, sier Terje Førsund i ØRBS.

LES OGSÅ: Eidsvollingen Pål-Erik Ruud er blant verdens høyest graderte i taekwondo

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.