Orienteringsløper Silje Ekroll Jahren vant NM-sprinten som ble arrangert i Hamar sentrum på pinseaften.

– BRA AT DET ENDELIG GIKK

Triumfen var en kjærkommen opptur for Nordkisa-dama som er inne i sin tiende sesong.

– Dette var veldig moro. Jeg har prøvd lenge så det var bra at det endelig gikk til slutt, sier Ekroll Jahren til EUB.

I finalen ble det rundt 15 sekunder tidstap ved første post, deretter leverte hun solid løping gjennom resten av løypa. Ingen av konkurrentene kunne følge Siljes avslutning. Nærmest kom Ingjerd Myhre syv sekunder bak, mens Elise Egseth endte elleve sekunder etter vinneren. Ekroll Jahren synes det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor hun lyktes akkurat denne gangen.

– STABILT GODT LØP

– Det var et stabilt godt løp, bortsett fra en post. Så det var kanskje erfaringen som gjorde utslaget, samtidig som at jeg løp godt teknisk, sier hun.

På søndagens stafett kom Ekroll Jahren på 15. plass med laget Raumar Orientering 1. Her vekslet hun som nummer seks, før Magne Haga, Magnus Svingheim og Mathilde Sønsterudbråten avsluttet totalt 3 minutter og 14 sekunder bak vinnerlaget Halden SK 1. Løperen av åpningsetappen mener de skal være veldig fornøyde med lagresultatet.

– FIKK MEST MULIG UT AV LAGET

– Jeg tror vi fikk mest mulig ut at laget vi hadde, så det var også en veldig bra dag, sier Ekroll Jahren.

Raumars andrelag, bestående av Hedda Skatvedt, Ståle Sønsterudbråten, Tor-Arve Bjørnstad Strand og Tiril Emilie Ruud Bråten endte på 62. plass av 76 startende.

I herrenes individuelle sprintfinale ble Magne Haga og Magnus Svinheim henholdsvis nummer 20 og 28. De måtte blant andre se seg slått av de to tidligere Raumar-løperne Håvard Haga (11) og Eirik Kamstrup Hovind (14). Herrenes kongepokal ble vunnet av Øystein Kvaal Østerbø fra Bækkelagets SK.

SER MOT VM

Nå er Ekroll Jahren tilbake i Sveits hvor hun bor. Med kongepokalen sikret ser hun nå mot nye, store utfordringer. Det er kun en måned til verdensmesterskapet i Estland.

– Hvis jeg blir tatt ut til VM, uttaket skjer nok i løpet av et par dager – så blir det snart en pre-camp et par dager, sier Ekroll Jahren.

I tillegg til å lade opp mot VM skal hun løpe verdens største orienteringsstafett med sin sveitsiske klubb.

– Der er vi en av favorittene, så det blir morsomt, sier Ekroll Jahren.

LES OGSÅ: Stavgangstafett for livet rundt Norbytjernet

LES OGSÅ: Stolpejakten har tatt av

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.