• NED PÅ JORDA: Turn-rekruttene har sanket mange poeng hittil i vårsesongen. Mot Kløfta kom de imidlertid til kort.

– Det er klart vi er fornøyd med å ta med oss tre poeng herfra, mer er det ikke mulig å få, gliser Kløfta-trener Karl André Hovde etter det han karakteriserer som en fortjent borteseier.

– Vi gjennomfører en veldig god match der jeg synes vi er spesielt gode i første omgang, sier han.

TO MÅL FØR PAUSE AVGJORDE

Eidsvold Turn 2 stilte igjen et relativt ungt lag. Mot Kløftas mange robuste spillere ble det i mange situasjoner «gutter mot menn».

Etter et snaut kvarter ble Magnus P. Hovde spilt alene gjennom. Han fikk ballen forbi keeper Lars Emil Stormo som hektet Hovde – og dommeren blåste for straffespark. Stormo slang seg til riktig side, men straffesparket fra Steffen Nystrøm var både hardt og velplassert nede til høyre for keeper.

Tretten minutter før pause slo Hawar Saleh en god gjennombruddspasning til Adam Olsen. Storscoreren hadde ingen problemer med å sette ballen forbi en møtende Stormo på ett touch.

Kampen døde litt ut etter hvilen, selv om Kløfta nok var nærmere 0–3 enn Turn-rekruttene var 1–2. Hjemmelaget ble ofte tvunget til å skyte fra langt hold, noe som for det meste endte i skudd over eller utenfor Kløfta-målet.

– Det holdt ikke helt i dag?

– Nei, det gjorde ikke det. Kløfta var bedre enn oss, var Turn 2-forsvarer Theodor Bellos umiddelbare kommentar etter kampslutt.

DEFENSIV TRYGGHET

Et av fokusområdene Hovde hadde da han tok over Kløfta var å slippe inn færre mål. Etter å ha gjennomført 12 av 14 kamper før sommerferien har de sluppet inn kun ni baklengs.

– Det er også litt tilfeldigheter som gjør at vi ikke har sluppet inn mer, men samtidig har vi gode forsvarsspillere i alle ledd. Vi gjør en god jobb som førsteforsvarere og vi er flinke til å følge ballen til den er død, sier han.

Kløftas keeper, Fredrik Hauffen, har tatt store steg fra forrige sesong, noe han også påpeker selv.

– Først og fremst er Karl André en veldig god trener som har forvandlet det kollektive, skryter målvakten, som ikke legger skjul på at han en dag ønsker å spille i Eliteserien.

– Jeg har fått mye spilletid og med det mer erfaring, sier attenåringen som har prioritert egentrening i større grad denne sesongen. Med to kamper igjen av vårsesongen – begge hjemme mot henholdsvis Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 – håper Hauffen på å unngå baklengsmål også i disse.

– Nå får vi prøve å holde nullen fram til sommerferien!

Kampfakta

4. div. Eidsvold Turn 2 – Kløfta 0-2 (0-2)

Eidsvoll kunstgress, 40 tilskuere 

Dommer: Rune Løbersli, Skjetten

Mål:

0-1 13. min.: Steffen Nystrøm (str.)

0-2 38. min.: Adam Olsen

Gule kort: Lars Emil Stormo, Richard Davidsen, Turn. Ole Fredrik Westheim, Serken Saleh, Kløfta

Lag Turn: Lars Emil Stormo – Richard Davidsen, Daniel Olsen, Theodor Bello, Eirik Trøen – Joakim Madsen, Erik Ruud, Lars Andresen, Christian Hageberg, Piotr Gawecki – Sondre Rustad Rudi

Benyttede reserver: Vemund Skånsar Borgersen, Stefan Emil Lund Frantzen

Lag Kløfta: Fredrik Hauffen – Sondre Haugen, Eivind Damstuen, Christian Westad, Christoffer Skiaker – Magnus Hovde, Steffen Nystrøm, Ole Fredrik F. Westheim – Adam Olsen, Hiwa Poor, Hawar Saleh

Kløftas nye trener om sesongen: – Målet er å unngå bunnstrid

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.