Håpet er at noen av dem som møtte opp kanskje vil bli en del av klubben i framtida.
I løpet av de siste årene har Norges Ishockeyforbund hatt jente- og kvinnehockey som et av sine satsingsområder. Det har også Ullensaker Flyers, som stadig håper å kunne få flere jenter med på isen i flerbrukshallen på Jessheim. Og nettopp dét gjorde de da Jentehockeydagen ble arrangert søndag ettermiddag.
LES OGSÅ: Hockeyjenter på Jessheim spiller kamp som går verden rundt

23 nye jenter på isen

Godt over 30 jenter stilte med skøyter på beina og kølle i hånda. Noen av jentene spiller allerede fast i klubben, men flesteparten av jentene som var med på Jentehockeydagen, var rimelig ferske på isen.
- Det viktigste i dag er at de får prøvd seg litt, og forhåpentligvis får lyst til å fortsette, sier Stig Englund, sportslig leder i Ullensaker Flyers og primus motor for jentehockeyen i klubben.
Se flere bilder fra jentehockeydagen i bildegalleriet

Viktige forbilder

Dagen ble arrangert i regi av Flyers og Norges Ishockeyforbund, og flere var med for å få det til å gå rundt. Deriblant noen av Flyers egne hockeydamer.
- Både spillerne fra damelaget, og de jentene som allerede spiller for klubben, vil kunne være viktige forbilder for de nye jentene som er her i dag, mener Englund.
LES OGSÅ: Hockeyjentene har blitt så mange at klubben nå kan arrangere en egen turnering for de yngste

Håper å få til U11-lag for jenter

Jentene som møtte opp ble delt i grupper etter hvilket nivå de var på, og underveis i den drøyt time lange økta, fikk de blant annet prøve seg på pasninger, ulike skøyteøvelser og små kamper.
- Jeg synes det er moro å se at så mange har tatt turen hit i dag, smiler Englund, som nå håper å kunne starte U11-lag for jenter.
- Vi har gått fra å ha fire jenter i klubben, til å ha tretti nå. Jeg håper jo selvfølgelig at noen av dem som er med her i dag vil fortsette også, slik at antall jenter kan øke enda mer, sier Englund, som har stort tro på at arrangementer som dette kan hjelpe til med rekrutteringen på jentesida.

Fra hockeyfamilie

Én av jentene som hadde funnet veien til flerbrukshallen var Anna Skjelbred Dørum fra Jessheim.
Med sine snart fem år, var nok Anna blant de yngste jentene i hallen denne ettermiddagen. Ung alder til tross, det så ikke ut til å stoppe henne.
- Det var gøy! Jeg har jo stått på skøyter før, men aldri brukt puck og kølle, forteller Anna.
På sidelinja satt mamma Anne Skjelbred Dørum og tvillingsøster Selma og fulgte spent med.
- Begge jentene var med på skøyteskolen før jul, og Anna syntes det var så gøy at hun gjerne ville være med i dag også, forteller Skjelbred Dørum.
Og at de to tvillingsøstrene skulle havne på isen er kanskje ikke helt unaturlig med en onkel som har spilt for Storhamar og en far som har dømt hockey i mange år.
LES OGSÅ: Satser på jentehockey: - Jenter er ikke så pinglete som guttene tror?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.