Alfhallen på Borgen går nemlig for å være den desidert beste innendørshallen for skyting i hele landet. Stabile treningsforhold hele året, og mulighet til å trene sammen med flere toppskyttere, trekker ambisiøse og meritterte utøvere til kommunen.

STADIG FLERE

- Det startet med at hallen ble bygget, sier Stian Bogar.

Han er profesjonell skytter, og medlem i Kisen miniatyrskytterlag - klubben som har sin hjemmebane i Alfhallen. Bogar er verdensmester og europamester på 300 meter rifle for lag. I tillegg kan han skilte med en mengde nasjonale og internasjonale toppresultater.

PERFEKTE FORHOLD

- Denne hallen har alt man trenger av fasiliteter. Den er moderne, er meget god å skyte i og gir nær perfekte treningsforhold, sier den meritterte og ambisiøse skytteren.

At skyttere fikk opp øynene for Ullensaker, gjør at snøballen ruller raskere, tror han.

- Nå har vi i et meget kompetent og ambisiøst miljø. Dermed er det enda flere av toppskytterne som vil flytte hit, sier han.

BYGGER LAG

Til tross for at skyting er en individuell idrett, er lagbygging og felles trening veldig viktig for resultatene. En av trenerne i klubben er for eksempel verdensmesteren og skytterkongen Vebjørn Berg.

- Det som skjer når flere gode kommer sammen, er at nivået heves. Vi løfter hverandre. Resultatet er at vi gjør det bedre i konkurranse, sier Bogar.

- En annen effekt er at alle de som ønsker å prøve skyting, eller er helt i startgropa, har et veldig godt miljø rundt seg. De utvikler seg mye raskere her enn om de skulle trent alene, sier Berg.

FELLES TRENINGER

Da EUB besøkte Alfhallen, var det flere av de beste som trente sammen. Hallen er bygget slik at man kan skyte fra flere standplasser samtidig, i to etasjer. Dermed er det plass til mange, både dem som skyter på kort avstand og dem som skyter på lang.

Hanne Skarpodde var blant dem som var på trening. Hun er sivil verdensmester for lag, militær verdensmester for lag, har sølv fra VM og har blitt norgesmester 20 ganger.

- Det er motiverende å reise på trening i Alfhallen. Det er så mange gode skyttere her at man alltid finner utfordringer og noen å lære av, sier hun.

Øyvind Solbrekke Flatla er VM-deltaker og norgesmester.

- Fkuset på lag og team er helt avgjørende. Ved siden av å ha tilgang til en fantastisk hall, er miljøet og lagfølelsen uvurdelig, sier han.

Blant andre som trente denne dagen er Simon Clausen med bronse fra VM 300 meter lag og en tiendeplass på den individuelle øvelsen. Kjell Aarskog skyter på det høyeste nivået, men har ikke kommet seg på landslaget. Ennå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.