Anne Lillegård kunne ta med seg tre gullmedaljer fra norgesmesterskapet i friidrett for veteraner som gikk av stabelen i Knarvik i helgen i uke 25.

Mest action ble det på 1500 meteren den første dagen, der Ull/Kisa-løperen løp side om side med en konkurrent de første 1200 meterne, før hun til slutt vant med fem sekunder. På 400 meter og 800 meter var hun eneste påmeldte i sin aldersklasse 40-44, men løp samtidig med utøvere i andre aldersgrupper.

– Det er mye bedre å få matching og konkurranse i samme aldersklasse. Da blir det jo skikkelig action. Å løpe uten andre i klassen kan være litt vanskeligere, men samtidig får du virkelig brukt deg selv, sier Lillegård om forskjellen.

I BEDRE FORM MED ÅRENE

Med tre konkurranseløp på samme helg blir tidene deretter. 800 meteren som ble løpt mellom den korteste og lengste er den distansen hun vektlegger mest.

Selv om hun tidligere har løpt fortere enn helgens 2,37,84 er hun godt fornøyd med 800-metertiden. Deltakelsen i NM, og andre veteranstevner i både inn- og utland, fungerer som stor motivasjon i treningsarbeidet året rundt.

– Man vil jo holde formen, og tidene har heldigvis gått ned den siste tiden. Jeg løp KM i juni på 2,31 og det var ti sekunder fortere enn jeg løp 800 meter på i fjor, og treneren min tror jeg har ti sekunder til å gå på, sier hun.

– VELDIG MOTIVERENDE

Gardermoen-bosatte Lillegård har løpt for Ull/Kisa siden 1995 og trener i Nes Arena med Raumnes & Årnes.

– I en alder av 44 år har jeg gjort mine beste treninger noensinne. Det er veldig motiverende, sier Lillegård.

Nå ser hun fram mot veteran-EM i Århus, Danmark, som arrangeres i månedsskiftet juli og august. Som 44-åring føler hun seg i sitt livs form.

– Det har begynt å løsne nå. Jeg håper å perse på 800 meter, om ikke i år så til neste år, sier hun.

LES OGSÅ: Fotballfrelste barn deltok på de lokale fotballskolene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.