• EVEN: Even satser på gode resultater i sprint til vinteren.
  • KRISTIAN MARIUS: Kristian Marius Wuttudal satser på ski og har flyttet til Meråker for å gå videregående der.

Nå er begge NEIL-gutta klare for andreåret sitt på skilinja ved Meråker videregående skole. Etter endt grunnskole i Grunnlovsbygda i fjor bar turen nordover for skitalentene. Nå følger de i skisporene til de beste.

– Vi så at Finn Hågen Krogh og Petter Northug hadde gått der, så da var det bare å søke, forteller Wuttudal.

litt prestasjoner – mest karakterer

I og med at Meråker ikke er en privatskole, er det i hovedsak karaktergjennomsnitt som gjelder for inntak. Men det holder ikke å komme inn førsteåret – etter hvert år er det ny prosess for å få lov til å gå neste år.

– Jeg søkte egentlig bare, men regnet egentlig ikke med å komme inn. Men så fikk jeg brev om at jeg kom inn, og jeg har jo lyst til å prøve å bli god. Så da flytta jeg, forteller Kristian Marius. Det samme gjaldt Even, og nå bor begge sammen i Meråker i Nord-Trøndelag.

– Det er veldig greit å bo sammen. Vi både bor og trener sammen, forteller Hognestad når EUB møter dem på Minnesund skistadion – hjemmebanen. En viktig grunn til å flytte er snømangelen på Østlandet.

– I Meråker har vi snø fra slutten av november og helt til mai. Det var viktig for valget om å flytte, sier ungguttene.

trener over 500 timer i året

– Hvordan ser en typisk dag ut på Meråker?

– Det er stort sett trening det går i. Og bitte litt skole, flirer Kristian Marius.

– Vi starter stort sett dagen med en treningsøkt på noen timer i halv ni-tiden. Deretter er det ofte fag og undervisning fra ti eller tolv til tre. Så er det gjerne en treningsøkt igjen på kvelden, forklarer Hognestad. Begge gutta ligger på rundt 500 timer med trening i året.

– Det er et høyt nivå blant elevene på skolen. Og treningshverdagen er hard, forteller guttene, som blant annet har hatt U23-verdensmester Ole-Marius Bach og den svenske landslagsløperen Anders Högberg som lærere på skolen.

– Vi kaller dem ikke lærere, vi kaller dem trenere, forklarer Hognestad.

satser tungt

Til vinteren vil kanskje resultatene av skigymnaset vise seg. Både Wuttudal og Hognestad har tydelige ambisjoner for den kommende sesongen.

– Mitt mål er å komme topp 50 i et renn i Norgescupen i aldersklassen min, sier Wuttudal.

– Vinterens store mål er junior-NM-sprinten i klassisk i Holmenkollen, avslutter Hognestad.

LES OGSÅ: Magnus Myran (16)gikk helt til topps i tredagersløpet Hardhaus 2017. – Hardt og morsomt, sier Myran selv.

LES OGSÅ: Kristian (15) fra Dal holdt buret rent da LSK tok gull i Norway Cup

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.