- Til våren har jeg gått her i tre år. Men det første året var det få treninger, så jeg ble ikke så mye bedre. Men det siste året har vi hatt fem treninger i uka og nå merker jeg veldig forbedring, sier Tatyana Bjørnstad (15).
Jessheim-jenta er en av to utøvere som har vært med kunstløpgruppa Ullensaker Wings fra oppstarten og fram til nå.
- Det startet med at jeg ville prøve noe nytt. Og siden kunstløp var noe som ikke så mange drev med tenkte jeg å være litt annerledes. Jeg endte opp med å like det veldig godt. Spesielt å kjenne forbedring og å virkelig satse på dette, sier Tatyana.

FEMTEN UTØVERE

Det er ikke mer enn ett år siden klubben ble representert i konkurranse for aller første gang. I dag består Ullensaker Wings av totalt 15 utøvere. Denne tirsdagen hadde klubbens fem konkurranseløpere en egen trening i Jessheim is- og flerbrukshall. Elleve år gamle Kine Kristina Kaewkla Sandvik har drevet med kunstløp i kun ett år. Likevel snurrer Jessheim-jenta allerede med stoisk ro over isen. Av trenere og andre utøvere får hun mye skryt for sin evne til å spinne rundt sin egen akse både i lufta og sammenkrøket nede ved isflaten.
- Det morsomste med kunstløp er å ta piruetter, sier hun.
Kine Kristina har allerede deltatt på to stevner. Tatyana det dobbelte.
- Vi skal melde oss på alle konkurranser det er mulig å være med på, forteller de to.
13-årige Petter Utse fra Dal har store ambisjoner og jobber nå mot å vinne kretsmesterskapet i Bærum. Selv om han bare har drevet med et kunstløp et drøyt halvår.
- Jeg begynte fordi jeg så lillebroren min drive med dette. Jeg synes det er kjempegøy, sier Petter, som bare synes det er gøy at guttene er i kraftig mindretall i gruppa.

- ENORM VEKST

Hovedansvarlig Anita Utse forteller at de bare den siste måneden har fått fire nye medlemmer. Faktisk har de akkurat nå satt en midlertidig stopp for å ta inn flere mens gruppa jobber med å utvide trenerteam og kapasitet. I dag ledes alle 15 i gruppa av Utse og Mogreina-bosatte Benedikte Brynestad Grøtvedt.
- Vi har hatt en enorm vekst her den siste tiden. Vi har blant annet tre gutter og det synes vi er ganske stort, sier hun.
Før ishallen åpnet i februar 2014 fantes det ikke noe kunstløpmiljø i Ullensaker. Ledelsen synes det er stas å se idretten blomstre.
- Vi begynte på null og siden har det bare gått oppover, sier Utse.
Kunstløpgruppa har en langsiktig målsetting om å kunne ønske stadig flere nye kunstløpere velkommen til klubben.
- Framover håper vi å få enda flere utøvere, og at vi etter hvert kan få til en egen kunstløpskole à la hockeyskolen, sier Utse.
LES OGSÅ: Siden ishallen åpnet har Ullensaker Issportklubb vokst fra ett lag til nesten 600 medlemmer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.