Den nye konkurransen er etablert av World Taekwondo og skal arrangeres for første gang i Kina i slutten av desember. Ordemann kvalifiserte seg gjennom et kvalifiseringsstevne i Wuxi, Kina. De tre beste fra dette kvalifiseringsstevnet får delta i Grand Slam, og Richard Ordemann sikret seg sin billett da han kjempe seg helt til finalen.

– KJEMPEPRESTASJON

– Dette var en kjempeprestasjon av Richard Ordemann. Ordemann vant fire tøffe kamper før han tapte finalen mot Hwam Namgoong fra Sør-Korea. Med finaleplass er han sikret en billett til Grand Slam-turneringen om en drøy måned, og deltakelse i denne turneringen er uvurderlig for utøvere som satser fram mot OL i Tokyo i 2020, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund til kampsport.no.

Sportssjefen mener prestasjonen betyr mye for flere enn bare Moreppen-mannen selv.

– Det er ikke bare Richard Ordemann som har vunnet i dag – det at en norsk utøver har kvalifisert seg til Grand Slam sier mye om det målrettede arbeidet som fulltidslaget har jobbet med i flere år. Hele landslaget satser nå for fullt mot neste OL under ledelse av landslagstrener Dr. Dave Cook, i tett samarbeid med Olympiatoppen, sier han.

VERDENS BESTE

Den nye Grand Slam-turneringen vil være den største taekwondo-begivenheten i verden etter OL. Den nye superligaen er forbeholdt de 12 beste utøverne i verden innen de olympiske vektklassene. Vinneren får 70 000 dollar. Den med mest rankingpoeng etter tre Grand Slam-turneringer er også direkte kvalifisert til OL.

Ordemann var for øvrig i nettopp Kina da NM ble arrangert på Jessheim tidligere i måneden. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.