På Eidsvold Turn sin fotballskole skorter det ikke på valgmulighetene. Tine fotballskole, eget opplegg for keepere og «Proffuka» er menyen på Myhrer stadion.

KAPASITET TIL FLERE

- Vi har 106 påmeldte, og vi kunne fint taklet flere, forteller Roar Halvorsen. Halvorsen er daglig leder i Eidsvold Turn, og har for anledningen byttet ut kontorplassen med frisk luft og grønt gress.

- Her på Myhrer har vi store områder til disposisjon. Vi har heller ingen problemer med å tilpasse antall instruktører i takt med påmeldingen, sier han.

- I tillegg til spillere fra junior- og A-laget, har vi med oss elever fra idrettslinja på Eidsvoll videregående skole. A-lagstrener - og lærer ved idrettslinja - Jon Slaatsveen stiller også opp.

PROFFUKA

Proffuka er et tilbud til de ivrigste og mest satsende spillerne, i alderen 12-14 år. I år ledes Proffuka av Slaatsveen og Turns spillende assistenttrener Tomas S. Halvorsen. Da EUB er innom den solfylte hovedbanen på Myhrer, trenes det iherdig på finter og avslutninger.

Instruksjonene fra Halvorsen er tydelige. De unge talentene lytter konsentrert til beskjedene som gis.

LES OGSÅ: Over 100 på Ull/Kisas fotballskole

FOKUS PÅ DETALJER

Henrik Ruud (14), er med på Proffuka for andre gang.

- Det er gøy med litt mer fokus på detaljer, og at vi ikke bare spiller kamper, forteller han.

- For eksempel har vi lært at vi kan ha egne økter med fokus på overblikk. Selv ønsker han å utvikle finterepertoaret sitt i løpet av Proffuka, og mener selv hans beste egenskap er skudd. Videre mener han det er gøy med blandede lag.

- Gutta er kanskje litt tøffere i duellene, men jentene har ofte bedre teknikk, sier han.

LES OGSÅ: Fylte opp fotballskolen på Kløfta

LANDSLAGET SOM MÅL

Det er en god blanding av talentfulle gutter og jenter ute på Myhrer-gresset. Ine Nebbenes Fredriksen (14) er blant jentene som har valgt å være med på Eidsvold Turns satsingsprosjekt.

- Jeg har også vært med på fotballskolen før, men det er første gang jeg er med på Proffuka, sier hun.

Da vi spør om henne beste egenskap, drar hun litt på det. Det er ikke alltid så lett å skulle skryte av seg selv, men da skyter Henrik inn: - Du er jo veldig god med begge beina!

Å sette seg mål er viktig for en idrettsutøver, og Ine har planen klar: - Etter hvert vil jeg bli god nok for landslaget! Det hadde også vært skikkelig moro å spille i en utenlandsk liga, for eksempel i Tyskland, fortsetter den talentfulle jenta.

Etter hva som ble vist under Proffuka, skulle Ine ha gode muligheter for å nå målene sine.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.