Borgen IL har tradisjonen tro arrangert fotballskole kun for jenter hver sommer. I år måtte gutta også få være med på moroa. Men først så det ut til at det ikke skulle bli noen fotballskole i år.

LES OGSÅ: Fotballskole, keepertrening og proffuke med Eidsvold Turn

Egentlig avlyst

TINEs fotballskole på Borgen ble i utgangspunktet avlyst, da det ikke var nok påmeldte. I Borgen er det tradisjon å arrangere kun for jenter, for å rekruttere til damelaget. I år ble det dog kombinert - og for en suksess det ble!

- Vi syns det er morsomt å ha med guttene, for når vi er bare jenter krangler vi om reglene og det er ikke noe koselig, forteller Mathilde og Tora, som storkoser seg på fotballskolen i sommersola.

Jentene er i flertall, men guttene ser ikke ut til å bry seg om det.

- Det er også mye morsommere å spille kamper når vi spiller mot og med guttene, sier Tora, og alle de andre jentene nikker og smiler med.

- Men det er ikke bare negativitet her altså, forsikrer Mathilde.

LES OGSÅ: Kjapt «utsolgt» på Kløfta

ELDST PÅ BANEN

Fotballskolen skal egentlig være for barn i 1. til 6. klasse, men på Borgen ble også det litt annerledes i år. Live er eldst, og 10-åringen må innrømme at hun foretrekker når det er med bare jenter.

- Det er litt kjedelig med gutta syns jeg, for de slår og er ego med ballen, sier Live, som har vært med flere år.

Hun syns allikevel det er morsomt å være den eldste som er med.

- Jeg kan ganske mye fra før, men får spille mye ball her. Det liker jeg, sier 10-åringen mens hun sparker ballen i mål.

ANNERLEDES SKOLE

Ansvarlig for Borgens fotballskole er Line Gismervik. Hun kastet sammen fotballskolen på under en uke, da Tine avlyste det egentlige opplegget.

- Fotballskolen skulle egentlig være kun for jenter, men vi måtte gjøre en del endringer i siste liten fordi det var så få påmeldte. Nå er vi nærmere 30 unger over to dager, forteller Gismervik. Ungene er mellom 6 og 10 år, og Line er veldig fornøyd med flokken som ble med.

- De er veldig ivrige på banen, og de liker godt at vi kombinerer lek og fotball gjennom dagen, sier hun og fortsetter:

- Det er for at alle skal ha de like gøy. Det kan bli lenge for de små å drive med én ting hele tiden, og de er jo her for å aktiviseres, forklarer Gismervik. Selv om hun var forberedt på å instruere bare jenter også i år, liker hun at guttene er med.

- Det er moro å se at jentene er så tøffe i møte med gutta på banen, ler hun.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.