• JUBEL. Tomålsscorer Hiwa Poor feirer med Steffen Nystrøm og Adam Olsen.

– Det var spesielt å komme tilbake hit etter så mange år i klubben, og i tillegg ta plass i bortegarderoben, sier Hovde. Han tok over som Kløfta-trener i 2016. Til tross for omstendighetene var Kløfta-treneren veldig fornøyd med tre nye poeng.

MARGINER

Han mener Kløfta var det beste laget i store deler av kampen. Samtidig erkjenner han at de hadde marginene på sin side mot slutten av oppgjøret. Kløfta hadde en forholdsvis trygg 0-2-ledelse inntil Marius Preber reduserte med et velplassert frispark. Da sto det snaut tjue minutter igjen å spille, og Hauerseter trykket på for utligning. Noen minutter etter ladet Preber kanonen igjen, men denne gangen var Hauffen med på notene og fikk bokset til corner.

Hauerseter kom til flere store sjanser og kjempet seg for alvor inn i kampen, men fikk ikke lønn for strevet. Utligningen kunne blant annet kommet da hjemmelaget fikk straffespark fem minutter før full tid. Remi Rød gikk fram til ellevemetersmerket, men skuddet ble reddet av Kløfta-keeper Fredrik Hauffen.

Derimot var det Kløfta som skulle få kampens neste og siste scoring. Hiwa Poor dro seg fri og puttet sitt andre mål for kvelden med et lavt skudd til høyre for keeper. Hans første mål, 0-2-scoringen, kom etter drøyt femti minutter. Poor kranglet med seg ballen og fikk score upresset fra kort hold.

FORTJENT LEDELSE

Det var ingenting å si på at Kløfta gikk til pause med 0-1-ledelse. Målet var et prakteksempel på angrepsfotball: Hawar Saleh vant ballen 10 meter inne på Hauerseters banehalvdel. Med ryggen mot mål spilte han tilbake til Ole Fredrik Westheim. Midtbanespilleren sentret på ett touch ballen videre til Adam Olsen. Han satte på turboen og fosset nedover venstrekanten, før han slo presist inn til Steffen Nystrøm som hadde en enkel jobb med å bredside ballen i mål. Før pausesignalet gikk var Kløfta nærmere 0–2 enn Hauerseter var 1–1.

FOR DÅRLIGE I FØRSTEOMGANG

– Vi er ikke gode nok før pausen. De første ti minuttene spilte vi brukbart, men etter dét var vi ikke med, sier Trond Jonny Lien. Hauerseter-treneren gjorde etter hvert noen taktiske grep da han la om til en ekstra spiss og en ekstra midtbanespiller i mellomrommet. – Det blir ikke lett å ta tre poeng når vi bommer på straffespark og heller ikke scorer på andre store muligheter, sier Lien.

GOD START PÅ SESONGEN

Kløfta kunne etter denne seieren juble for sin femte triumf på seks forsøk. Kun tapet mot solide Skedsmo 2 skiller zebrastripene fra full pott. Karl André Hovde mente før sesongstart at målet var å unngå bunnstrid.

– Det blir neppe nedrykk i år, Hovde?

– Nå kan vi sikte oss inn på øvre halvdel av tabellen, repliserer han.

Kampfakta

 • 4. divisjon
 • Hauerseter–Kløfta 1–3 (0–1)
 • Nordkisa stadion, 50 tilskuere
 • Dommer: Hakan Catalgøl, Løvenstad
 • Mål:
 • 0–1 10. min.: Steffen Nystrøm
 • 0–2 51. min.: Hiwa Poor
 • 1–2 71. min.: Marius Preber
 • 1–3 90. min.: Hiwa Poor
 • Gule kort: Remi Rød, Hauerseter, Eivind Damstuen, Kløfta
 • Lag Hauerseter: Christian Bjerke–Stian Pettersen, Vegard Knudsen, Fredrik Skottner, Ole Elias Jacobsen–Jørgen Alstad, Vetle Steen Andersen, Magnus Johansen Mundal, Martin Lundemo Syvertsen–Marius Preber, Remi Rød
 • Benyttede reserver: Jesus Marie Barutwanayo, Ruben Pedersen Grensemo, Vetle Grønvold Eriksen, Peshang Ibrahim Khonori
 • Lag Kløfta: Fredrik Hauffen–Stian Nygaard, Christian Westad, Eivind Damstuen, Sondre Haugen–Ole F. Westheim, Vemund Sæther, Steffen Nystrøm–Hiwa Poor, Adam Olsen, Hawar Saleh
 • Benyttede reserver: Sarken Saleh, Kushtrim Bujupi, Magnus P. Hovde
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.