Det startet fantastisk med interception av Wilhelm Domaas allerede på dagens andre spill. Prestasjonen ble etterfulgt av en bra drive med mange tunge løp som amerikanske Michael Hall kronet med et sterkt løp på omtrent 12 yards. Dette var bare starten, for etter dette kom poengene på løpende bånd.

17 år gamle Kacper Latkowski, til daglig suveren på klubbens U17-lag tok en ny interception som han løp inn til seks poeng. Magnus Moe (27) spilte sin fjerde (!) fotballkamp for 1814s søndag i sin første sesong noensinne med amerikansk fotball. Moe scoret sin første touchdown like før pause mot Lura Bulls, etter en presis pasning fra quarterback Eivind Brekke.

SKOVSETH SØGAARD-SHOW

Deretter gjorde Arne August Skovseth Søgaard kort prosess med Lura Bulls. 23-åringen har rukket å få inn tolv sesonger i 1814s-drakta, og søndag klasket han til med fire kjappe touchdowns på rappen. Den siste var muligens dagens store prestasjon, da Arne August løp hele 75 yards alene med ballen inn i Luras målsone.

– Det var bra i dag. Jeg følte at vi hadde god kontroll hele vegen, og i motsetning til mot Åsane så var vi veldig på med én gang i dag, sier dagens storspiller til EUB etter kampslutt.

FORNØYD MED PRESTASJONEN – FRUSTRERT OVER KAMPOPPSETTET

Trener for det suverene hjemmelaget, TJ Reap, var fornøyd med det han så av egne spillere søndag.

– Vi fyrte på alle sylinderne ifra starten av i dag. Vår offensive linje blokkerte ekstremt godt, mens Jonas (Hauge, journ.anm.) og Arne (August Søgaard journ.anm.) løp meget godt. Defensivt hadde vi også full kontroll, og vi ga quarterbacken til Lura veldig lite med spillerom i dag, skryter coach Reap til EUB.

Nå cruiser laget mot semifinale i NM-sluttspillet – ikke helt uproblematisk er det at klubbens U17-lag etter alt å dømme spiller NM-finale samme dagen som 1814s’ semifinale er satt opp. Det gjør at coach Reap mister flere av de verdifulle ungguttene til U17s NM-finale.

– Vi ser fram til å møte Åsane igjen, men vi kommer antakelig ikke til å stille med full tropp. Måten dette er blitt løst på er ikke god fra forbundets side, og seniorkampene burde aldri ha kollidert med U17-kampene. Jeg kommer aldri til å nekte U17-spillerne å spille en finale, men det gjør at vi ikke får hatt de med i semifinalen mot Åsane, sier Reap til lokalavisa.

MØTER VIKINGS TIL HELGEN

Selv om semifinaleplassen er klar, gjenstår en seriekamp – hjemme mot Oslo Vikings til helgen. Bortekampen mot vikingene på Frogner i mai endte med stortap.

– Seieren i dag er veldig bra for selvtilliten før Vikings-kampen, avslutter storscorer Skovseth Søgaard til EUB.

KAMPFAKTA

  • Eliteserien
  • Eidsvoll 1814 - Lura Bulls 54-8
  • Bøn stadion, 151 tilskuere
  • Poeng 1814s: Michael Hall 6p, Kacper Latkowski 6p, Magnus Moe 6p, Arne August Skovseth Søgaard 24p, Jonas T. Hauge 6p, Tor Erik B. Stensjøen 6p

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.