• Ragnhild Haga så fram til å komme hjem til Holter og møte resten av familien rundt middagsbordet.
  • GODT SYNLIGE: Åsen-delegasjonen «tok over» ankomstområdet på flyplassen.
  • MIDTPUNKT: Mange ville ha en bit av OL-kometen fra Holter.

Ragnhild Haga ble møtt av en haug av Åsen IL-medlemmer da OL-kometen mandag ettermiddag landet på Oslo Lufthavn. Hovedpersonen selv sier hun ble overrasket av det store oppmøtet.

– Dette var helt rått. Jeg hadde ikke sett for meg at så mange skulle møte opp, med plakater og greier, sier Ragnhild til EUB.

Hun tok seg rikelig med tid til å dele ut klemmer og ta bilder med alle de små blåkledde fra klubben hun selv representerer.

– Dette viser at skiinteressen er stor i Åsen og at topp og bredde går hånd i hånd. Det er kult, sier hun.

FORTSATT FJERNT

OL-debutanten har med seg to gullmedaljer i bagasjen. Hun har tidligere gitt uttrykk for at det vil ta lang tid å begripe hva hun faktisk har vært med på. På norsk jord sier Ragnhild at det begynner å bli mer og mer virkelig.

– Det går litt og litt mer opp for meg, men det er fortsatt litt fjernt for meg at det virkelig var OL-renn. Jeg har skjønt det er stort, men kanskje ikke at det er det samme som jeg har sett på tv som liten. Det er det som er litt vanskelig å skjønne, forklarer Ragnhild med et smil.

– KOSELIG

Etter at hun hadde gjort seg ferdig med media, Åsen-folket og øvrige gratulanter på flyplassen, satte hun kursen for barndomshjemmet i Holter hvor den ene broren Håvard skulle stå klar med middagen. 

– Det blir koselig. En av brødrene mine skulle på orienteringstur i morgen, så han ga ganske klar beskjed om at han ville se meg før det, så da er det bare å innfinne seg med det. Han lager middag og jeg møter opp, så det blir veldig koselig å treffe dem, sier Ragnhild, om familien som tidligere har feiret hennes bragder hjemme

– KJEMPEGØY

Leder for langrennsgruppa, Espen Auestad Tollefsen, var blant de voksne som hadde tatt turen til flyplassen.

– Det er kjempegøy at så mange stiller opp og har lyst til å ta imot Ragnhild, sier lederen.

Han synes det var stort å se Åsen ILs første olympiske mester omkranset av sine egne.

– Det er litt rørende, for du vet hvor mye som ligger bak at hun endelig lykkes. Da blir det litt følelser, sier han.

Da Ragnhild tok sitt individuelle OL-gull kastet klubbledelsen seg rundt og arrangerte fest på klubbhuset senere samme kveld. Nå som hovedpersonen er hjemme blir det ny klubbfeiring på tirsdag.

– Det blir en samling med Ragnhild. Det blir gøy, og da får vi satt ekstra heder og ære på henne lokalt. Det er sikkert mange som har lyst til å si noen ord, sier Auestad Tollefsen.

LES OGSÅ: – 15 OL-gull til lille Holter er jo helt sprøtt

LES OGSÅ: En legende er født

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.