– Jeg så ganske tidlig at Ragnhild hadde en god dag, så jeg var ikke så nervøs. Jeg var overraskende rolig. Jeg tenkte kanskje medalje, men gull hadde jeg ikke engang drømt om, sier mor Liv Bakken Haga til EUB.

Familien Haga fulgte Ragnhilds gulløp foran TV-en hjemme i Holter, Nannestad.

– Dette er utrolig gøy og vanvittig stort. Det er veldig fortjent. Hun går et perfekt løp og har vært jevnt bra i hele sesongen, så sånn sett er det ingen bombe, sier bror Magne.

HAGLET MED GRATULASJONER

Det er fortsatt tidlig på dagen når EUB kommer på besøk. Siden morgentimene har alle i familien opplevd et stort trøkk, men bare med positivt fortegn.

– Jeg tror jeg har fått over hundre meldinger. Jeg har ikke fått sett på alle enda, sier Bjørn.

Far i huset forteller at han begynte dagen med å håpe på en prestasjon Ragnhild selv var fornøyd med, men allerede ved første passeringstid begynte han å tenke på at det kanskje var muligheter for medalje.

– Når hun så gikk fortere enn Bjørgen begynte man å håpe på noe man egentlig ikke turte å håpe på, sier Bjørn, som fikk se datteren vinne på suverent vis.

– Du blir bare veldig, veldig glad. Vi vet hvor mye hun har kjempet for dette, men det har jo alle de andre også. Nei, dette var moro, sier Bjørn.

Ut på andrerunden ble yngstebror Anders overbevist om at Ragnhilds drøm om gull skulle bli virkelighet.

– Dette var veldig gøy, sier Anders.

MARGINER

Foreldrene var så vidt inne og så på fellesturer til Sør-Korea, men vurderte aldri seriøst å reise ned til mesterskapet. Sett i ettertid hadde det selvfølgelig vært en opplevelse, men Liv sier det ville vært situasjoner der hun hadde kjent mer på akkurat det.

– Det er viktigst at foreldre er der når det går dårlig. Det er da vi trengs mest. Når det går bra klarer de seg i massevis, sier Liv.

Hun synes også det er morsomt at Ragnhild har fått betalt for vanskelige valg som å stå over Tour de Ski for å sikte seg inn mot OL. Magne trekker fram at det er små marginer mellom å vinne, og i det hele tatt få lov til å stille til start. Ragnhild overbeviste ikke da hun kom på 15. plass i skibytte-konkurransen tidligere i mesterskapet.

– Hun var jo den siste som kom med på laget. Etter duatlon var det ingen selvfølge at hun skulle gå, men nå får hun jo gå stafett også, sier Magne, før også resten av idrettsfamilien satte kursen for skisporet.

OL-kongen Bjørn Dæhlie er blant de mange som gratulerer både Ragnhild og familien

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.