• LØPING: - Vanligvis mitt svakeste kort på grunn av skader, men i år har det vært bedre, sier Gundersen til EUB.
  • TOPPS. Jørgen Gundersen tok NM-seieren i helgen.

Jørgen Gundersen fra Ullensaker CK og Jessheim vant Triquart Triathlon i Kristiansand helgen. Triquart var også vertskapet for årets NM normaldistanse, og seieren i løpet ga dermed kongepokal i tillegg for Gundersen. 

– Det var helt utrolig digg å vinne NM-gull og i år kongepokalen også, sier Gundersen til EUB. 

Ledet etter svømming 

Gundersen så ut til å ha kontroll fra starten av og opparbeidet seg en solid ledelse etter 1500 meter svømming. 

– Som vanlig hadde jeg en god svømmedel, og var 45 sekunder foran nummer to og en gruppe på fire utøvere, sier Gundersen.

Deretter bar det ut på 40 kilometer sykling. Her planla Gundersen å virkelig sette nådestøtet. Det gikk ikke helt etter planen. 

– Egentlig er det motsatt av sånn jeg pleier å kjøre. Planen var å kjøre ifra på sykkel og skaffe meg en god luke før løpsdelen. På sykkel ble jeg derimot hentet inn, da måtte jeg gå inn for å prøve å avgjøre på løpinga i stedet for, forteller Gundersen.

Løpedelen av triatlonen har vært Gundersens svakeste punkt de siste årene. 

AVGJORDE PÅ LØPINGEN

Gundersen gjorde kort prosess på den ti kilometer lange løpedelen, og allerede etter 2,5 kilometer var forspranget spist opp og passert. Halvvegs ledet Gundersen med seks sekunder og i mål var Jessheim-gutten hele 36 sekunder før nestemann.  

– Løpinga har vært min svakeste gren på grunn av skader, men i år har det begynt å løsne veldig, sier Gundersen, som kommer fra en meget imponerende 15. plass i verdenscupen sist helg. 

– Men jeg får mye mer oppmerksomhet og blest rundt NM-gullet og kongepokalen, så det er gøy, sier Jessheim-gutten.

Allerede til helgen er det ny konkurranse, hvor Jørgen deltar i europacup Malmö. Deretter blir det høydeopphold.

– Vi drar rett fra Malmö til høydeopphold i Font Romeu, Frankrike. Der skal jeg lade opp til world cup og VM. Jeg har ikke offisielt blir tatt ut i troppen til VM, men jeg håper og tror at jeg kjører U23-VM, avslutter Gundersen. Uttaket forventes å være klart etter konkurransen i Sverige som går 5-6. august. I Sverige stiller hele seks nordmenn til start, inkludert lokale Gundersen. 

Fakta Jørgen Gundersen (21)

  • Triatlet fra Borgen, Ullensaker
  • Vant senior-NM for første gang i helgen
  • Representerer Ullensaker CK og det norske landslaget
  • Deltar trolig i U23-VM i Rotterdam, Nederland 14-17.september
  • Gjorde karrièrebeste og ble nummer 15 i verdenscupen i Tiszaújváros, Ungarn i juli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.