– Målepinnen viste 80 centimeter snø ved Fjellsjøkampen sist jeg kjørte spor. Det er like mye overalt der oppe. Jeg kan ikke gi noen løypegaranti for 17. mai, men det er lov å drømme om at det holder så lenge, smiler løypekjører Jan Henning Guttersrud i Hurdal Hele Året.

Det er snart et halvt år siden han kjørte opp skiløyper i området for første gang denne vintersesongen. Fortsatt holder sporene seg svært godt – spesielt takket være det store snøfallet som overrasket mange mandag.

– Det kom 55 centimeter nysnø ved Fjellsjøkampen mandag. Det har ikke snødd like mye på ett snøfall tidligere i vinter.

Kjører på nytt i helga

– Hvor mange går fortsatt på ski i området?

– Det er naturligvis ikke like tettbefolket som det har vært tidligere i vinter, men jeg ser fortsatt folk som er ute og lufter seg med ski på beina, svarer han.

Det er varslet en stor mengde varmegrader på Øvre Romerike kommende uke. Flere dager er det meldt strålende solskinn med temperaturer helt opptil 20 grader.

– Det er en fare for at dette vil tære godt på snøen. Men løypene i Skrukkelia har god såle, så det vil nok være skiløyper en god stund til, sier Guttersrud. Han sier det vil bli kjørt løyper i helga og kommende helg.

– Så får vi se an føret da og vurdere videre kjøring framover i takt med været, sier han.

Fint i Nordåsen

Også i Nordåsen i Maura er det gode skiforhold for øyeblikket. Løypekjører Rune Granås i Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag skal ut med løypemaskinen på nytt tidlig lørdag morgen.

– Det har ikke vært finere løypeforhold i hele vinter enn det er for øyeblikket. På en skala fra 1 til 10, vil jeg gi det en 8er for øyeblikket. Snøen som kom mandag burde kommet i desember. Da hadde det blitt en helt annen skisesong, sier Granås.

Han forteller at det kom 43 centimeter snø på Marifjell mandag.

– Holder det til 17. mai?

– Det er spådd varmt til uka, men skiløypene i høyereliggende strøk vil nok holde seg en god stund til. Det er i hvert fall fortsatt mulig å lufte skiene i flere dager til, poengterer Granås.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.