På åpningsdistansen 15 km med skibytte måtte OL-debutant Ragnhild Haga gi en liten luke til tetgruppa på slutten av klassiskdelen og var 22 sekunder etter ved skibytte. Ut på fristildelen ble det tidlig klart at dette ikke var dagen for en opphenting, og etter den første av to runder på skøyteski lå Holter-kvinnen over halvminuttet bak lederen. I mål endte Åsen IL-løperen 1,22,7 bak gull-vinner Charlotte Kalla fra Sverige.

– LITT KJEDELIG

– Litt kjedelig med kanskje et av sesongens dårligste renn her, men jeg må ta det som det er. Jeg gjorde mitt beste så da får man ikke gjort noe mer, sier Haga til TVNorge. 

Marit Bjørgen og finske Krista Parmakoski tok sølv og bronse. Ingen av de øvrige norske fikk plasseringer helt i toppen. 

– Jeg er litt skuffa, men vi gleder oss veldig over Marits medalje. Det redder dagen, sier Haga.

STOR UTVIKLING

Haga har tatt store steg som skiløper inn mot sesongens store mål. Hun er fortsatt aktuell for å gå 10 km fristil på torsdag, men det er tøff konkurranse om plassene på det norske laget. 

LES OGSÅ: Ny skiskole i Dalbakken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.