• PÅ PLASS: Valter er på Summer sine treninger så ofte han kan.
  • INNSPILL: Valter kommer med tips og råd, men legger seg ikke opp i selve treningsopplegget.
  • TEKNISK: Valter så tidlig at teknikken lå naturlig for Summer. – Hun har et stort potensial, sier han.

Den Kløfta-bosatte eidsvollingen Valter Berntsen har et langt liv bak seg innen den lokale friidretten. Det var som trener at han først la merke til Summer Thalya Steinsrud, Eidsvoll-jenta som løper for Ull/Kisa, under en økt i Råholthallen for tre-fire år siden.

– TEKNISK FLOTT

– Hun har et veldig spesielt talent. Hun løper så teknisk flott at det er sjeldent, sier Berntsen, om hva han så allerede den gang.

De siste årene har han ikke hatt noen funksjoner eller verv i friidretten, men har likevel fortsatt å følge Summer svært tett. Ull/Kisa har som kjent et stort og godt løpemiljø, men de fleste på toppnivå løper lengre distanser. Berntsen har alltid hatt en forkjærlighet for sprint og synes derfor det er gøy at det kommer opp utøvere som Summer.

– Friidretten har vært min store interesse siden jeg var smågutt. Jeg synes det er moro med alle som driver med friidrett, men jeg synes det er virkelig moro når det kommer noen som har et litt større talent enn andre, forklarer han.

Denne sommerdagen står han på sidelinjen ved Jessheim friidrettsstadion, mens regnet øser ned, og følger med på at den nå 16 år gamle sprinteren tar drag ute på banen. 78-åringen prøver å være til stede på så mange treninger som helsa tillater, og reiser rundt på stevner for å heie.

– Jeg kommer med tips og råd, men jeg blander meg ikke opp i treningen, sier han.

- VELDIG POSITIV

Summer og familien hennes sier at Valter er en stor ressurs.

– Han er veldig positiv og han heier alltid på meg. Om det går litt dårlig så klapper han meg på ryggen og sier at det går bedre neste gang. Det er veldig fint å ha han her, sier Summer.

Hun er halvt engelsk og har bodd i Sundet de siste fire årene. Selv om hun har drevet med friidrett i seks år begynte hun ikke å konkurrere ordentlig før i fjor.

– Jeg satser mest på 200 meter sprint og 80 meter hekk. Så har jeg også begynt å løpe 100 meter i det siste, sier Summer.

Forrige uke imponerte hun Ull/Kisa-ledelsen på Bislett, og selvfølgelig Valter på tribunen, da hun tok en 4. plass og «perset» på 100 meter i sin første elitefinale. Uka før satte hun personlig rekord også på den dobbelt så lange distansen, og ble nummer seks av totalt ni fulle heat i Göteborg.

VIL LØPE FOR NORGE

– Det var jeg veldig fornøyd med. De siste månedene har det egentlig bare gått oppover og det er jeg veldig glad for, sier hun.

Nå trener hun mot en pallplassering under Ungdomsmesterskapet i Bergen i september. På sikt har hun større ambisjoner.

– Det er å løpe for Norge og bli en veldig god idrettsutøver, sier hun.

LES OGSÅ: Føler seg i sitt livs form som 44-åring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.