Søndag tok han seieren for femte gang i det som ofte blir omtalt som «Østlandets tøffeste motbakkeløp». Monsen har ingen planer om å løpe noen flere motbakkeløp i år.

Åneskøl-oppskrift

Han trives nemlig aller best i Åneskøl opp-løypa.

- Jeg liker meg best her, og løper ikke noen særlig andre motbakkeløp. Jeg synes det er en veldig fin løype, sier Monsen.

Den 37 år gamle ingeniøren er aktiv i idrettsklubben Ullensaker/Kisa, og trener allsidig, men stort sett løpstrening. Søndag satte han også ny personlig rekord.

- Det ble jeg overrasket over. Jeg visste jeg kunne vinne, men så at det var flere gode med, så jeg var langt fra sikker. Jeg så at Johan Hoel (Ull/Kisa) lå rett bak meg et stykke opp i løypa. Da gjaldt det bare å holde fokus, sier Monsen. Han vet ikke hva han gjør så rett hver gang, men med fem seire av seks forsøk, er det liten tvil om at han har funnet en egen Åneskøl-oppskrift.

- Det blir veldig tungt for alle etter hvert, og man må prøve å disponere kreftene. Man må forberede seg på at det kommer til å gjøre litt vondt, smiler Monsen.

Strålende helg

Motbakkeløpet setter punktum for en aktiv helg i Feiring der midtsommerfeiringen har stått sentralt med arrangementet «Moro ved Mjøsa». I strålende solskinn koste folk seg på Årneslandet hele lørdagen, og at det ble litt overskyet søndag, var løperne i Åneskøl Opp bare glade for. Rett før løpet hamret et skikkelig tordenskrall over Årneslandet, men regnet holdt seg ute på fjorden. Sveinung Svendby i arrangementskomiteen løp også selv opp til toppen, og var godt fornøyd med så mange som 101 påmeldte.

- Vi har ofte hatt litt kjøligere temperaturer, så i dag var nok varmen også en utfordring for en del, sier han. Han løp selv på tiden 33.24, og måtte se seg slått av unge Malin Hoelsveen, som løp for Raufoss IL på tiden 32.14, og som dermed ble best i dameklassen.

- Der hadde jeg ikke sjans, smiler Svendby.

LES OGSÅ: Skal kåre den beste motbakkeløperen

Utslitt, men glad

De som først la ut på sprang mot toppen var mosjonistklassen og barneklassene. På vei opp fra Årneslandet tuslet en av dagens deltakere, Petter Osmundsen, oppover etter løpet med sin velfortjente medalje rundt halsen.

- Huff, det var helt grusomt, smiler han.

Han brukte i overkant av tre kvarter til toppen, og var ikke helt fornøyd.

- Jeg har klart det raskere før, men det var kanskje varmen som var tøffest i dag, sier Osmundsen.

LES OGSÅ: - Ramlet i mål på toppen av Mistberget

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.