Rett før jul fikk Julie Granum beskjed om at hun var tatt ut til samling med det nye jentelandslaget i håndball.

- STORT

- Det var ganske stort. Jeg fikk vite det en måned før samlingen, så da ble det ble mye trening på meg i romjula, sier Granum til EUB.

Det nye jentelandslaget er for spillere født i 2000 og 2001 og er det første aldersbestemte landslaget på stigen opp til seniornivå. Nylig var Jessheim-jenta og de andre utvalgte på den første samlingen i Larvik.

LÆRTE MYE

- Det var veldig lærerikt. Ved siden av treningen handlet det mest om å spise og slappe av. Hvis man satser så er det dette som må stå i fokus for at man skal klare å trene nok, sier hun.

Over fire dager kjempet landets mest talentfulle spillere om å overbevise landslagsledelsen om at akkurat de selv skal bli med ved neste uttak. Julie merket godt at det er et konkurransepreget miljø.

- Det kan bli et veldig stort fokus på å ta sine egne sjanser, men trenerne ser også veldig mye på innsats. Man kan også bli lagt merke til om man for eksempel er den positive jenta som aldri gir opp, sier Julie, som er fornøyd med hva hun fikk vist.

- I begynnelsen hadde jeg ikke helt dagen, men de siste dagene så følte jeg at jeg gjorde en god jobb. Jeg dro hjem med en ganske god følelse av hva jeg hadde prestert, sier hun.

DEBUTERER SNART PÅ KISAS A-LAG

I Ull/Kisas håndballmiljø er Julie kjent for å være svært treningsvillig og målbevisst. Hver ukedag er det enten trening eller kamp for venstrebacken som spiller på både J15- og J16-laget, og i tillegg trener med damelaget. Med langsiktig planlegging tilpasses intensiteten rundt kamper, regionsamlinger og nå sist landslagstreff.

- Jeg trives veldig bra i Ull/Kisa. Det er et veldig godt miljø rundt alle lagene jeg trener og spiller med, sier hun.

Julie fyller 16 år i februar og blir da gammel nok til å spille kamper for A-laget. Ledelsen har allerede gjort det klart at hun raskt vil få tillit på voksennivå.

- Det blir veldig lærerikt å gå fra jentespiller og til damene som er på høyere og tøffere nivå. Men jeg tror jeg kommer til å få mye utbytte av det. Å møte større og sterkere spillere vil få ut mer av potensialet mitt, sier hun.

LANDSLAGSHÅP

Jentelandslaget skal snart samles på ny. Talentene som ikke får plass denne gangen vil uansett ha god tid på å spille seg inn igjen. Men, når Julie først er inne i varmen vil hun naturligvis bli værende.

- Det kommer en ny samling i mars. Jeg håper veldig at jeg kommer med på den og de neste samlingene etter det, sier Julie.

Hun har nemlig klare ambisjoner om å klatre videre i landslagssystemet.

- Jeg vil spille håndball på toppnivå. A-landslaget er mitt aller største ønske, sier Julie.

LES OGSÅ: Treningsvillige jenter i Ull/Kisa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.