• PLASSERT: Her skrur Robin Hofer Dahl inn sitt andre seriemål i Eidsvold Turn-trøya.
 • STRAFFE: Thierry Dabove setter inn sitt andre straffespark mot Selbak.

Eidsvold Turns A-lag spilte sin aller første seriekamp på deres nye kunstgressbane da Selbak kom på besøk til seriepremiere, lørdag. Turn feiret Myhrer-comebacket med storseier 5-1, og debutant Robin Hofer Dahl sto bak tre av scoringene.

STORE KONTRASTER

– Det var over forventning, jeg må si det. Og spesielt etter at jeg først hadde brent alle sjansers mor, sier Hofer Dahl til EUB.

For angrepskollega Thierry Dabove hadde scoret et historisk første mål på den nye banen da han både skaffet og scoret på et straffespark helt i starten. Også Jonatan Teigland hadde vært farlig frampå før samme mann serverte Hofer Dahl på åpent mål, som slo i bakken i fortvilelse etter at han satte ballen utenfor.

– Der og da går man litt i seg selv og lurer på hvorfor man driver med disse greiene. Men heldigvis så får jeg en godt servert corner som jeg får stanget inn litt etterpå, så jeg ikke rekker å tenke for mye på den missen, sier han.

Med headingen sendte han Turn opp i ledelsen rett etter at gjestene hadde utlignet på straffe. Derifra og ut så Turn seg aldri tilbake. Dabove ble felt i 16-meteren enda en gang, og igjen var han trygg fra krittmerket.

Etter en drøy time vartet Hofer Dahl opp med en lekker scoring da han dro seg inn fra høyre og curlet ballen bort i lengste hjørne. Bare minuttet senere fant han rom foran mål og møtte et lavt innlegg til hat trick og sluttresultatet 5–1.

– I andreomgang er vi bunnsolide og slipper ikke til noe som helst. Og da gjør det at vi der framme får litt offensiv frihet, og da fløyt det bra i dag, sier tremålsscoreren.

MÅL OM MÅL

22-årige Hofer Dahl kommer fra Tønsberg og signerte for Turn i starten av mars. I fjor scoret han åtte mål på 24 kamper for sin forrige klubb FK Tønsberg. For Turn har han vært på scoringslista også i flere av oppkjøringskampene.

– Tidligere har jeg ikke vært noen målscorer, jeg har spilt litt lavere i banen og vært mer en tilrettelegger og oppspillspunkt. Men i år er målet å ta et steg og bli en målscorer, og da var det veldig deilig å starte som i dag, sier han.

Selv om han ikke har vært så lenge i klubben har han rukket å finne seg til rette også utenfor banen.

– Dette er en herlig kompisgjeng. Det tok ikke lang tid å komme inn her, og jeg har blitt tatt veldig godt imot. Jeg bor i Oslo, så vi er en god gjeng som tar toget inn hver dag, men den togturen går så fort når det er så mange hyggelige karer, sier han.

Med 3. divisjonsåpningen unnagjort skal Turn spille neste kamp på nye Myhrer allerede i midtuka, med cupoppgjør mot Kjelsås.

KAMPFAKTA

 • Eidsvold Turn–Selbak 5–1 (2–1)
 • Myhrer, 140 tilskuere
 • MÅL
 • 1–0. 3. min.: Thierry Dabove
 • 1–1. 27. min.: Jonas Alexander Olsen
 • 2–1. 30. min.: Robin Hofer Dahl
 • 3–1. 52. min.: Thierry Dabove
 • 4–1. 61. min.: Robin Hofer Dahl
 • 5–1. 62. min.: Robin Hofer Dahl
 • Gule kort: Amund J. Moe, Selbak
 • Dommer: Magnus Muri Nygren, Strømmen
 • Eidsvold Turn (4-2-3-1): Christian Aarbogh Bjerke–Robin Edvartsen, Runar Flugheim Heggestad, Andre Trandum Nordlie, Johan Kolbjørnsrud–Kristoffer Trandum Nordlie (Markus Nerbøvik Stensby fra 66.), Jon Erik Økland–Thierry Dabove (Sondre Rustad Rudi fra 66.), Jonatan Teigland, Stian Teksum (Lars Andresen fra 84.)–Robin Hofer Dahl (Joakim Andre Karlsen Madsen fra 78.)

LES OGSÅ: Uavgjort i Eidsvoll-derbyet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.