Ull/Kisa måtte ta poeng mot Kongsvinger for å unngå nedrykk fra OBOS-ligaen. Det så stygt ut da Kisa havnet under i søndagens serieavslutning, men etter pause våknet Kisa til live. Fredrik Krogstad satte først et straffespark i nettet, før han sendte Kisa i ledelsen med et frispark. Nicolay Solberg fjernet all tvil om Kisas skjebne med 3-1, og da Kisa ville klare seg med uavgjort gjorde det ikke så mye at vertene reduserte til 3-2 rett før slutt.

- UBESKRIVELIG DEILIG

- Dette var helt fantastisk. Det er fortjent at vi klarer dette, og opplevelsen er helt ubeskrivelig deilig, sier tomålsscoreren til EUB.
Han sto fram og scoret på en viktig straffe i forrige hjemmekamp. Også denne gangen, da presset om klubbens divisjonsframtid var enda større enn sist, beholdt han roen fra krittmerket.
- Det første jeg tenkte var at den ballen skulle i mål. Sist gang var jeg ikke forberedt på at jeg skulle ta den, men nå var jeg satt opp som straffeskytter og visste det på forhånd.
- Tenkte du på konsekvensene av å bomme?
- Nei, det verste du kan gjøre er å tenke på bom. Man må bare bestemme seg så tidlig som mulig for et hjørne, og så sette den der. Men jeg var nervøs, og skjelver nesten fortsatt, sier Krogstad, og viser fram en ustø hånd der han sitter i garderoben.
Det var fortsatt en halvtime igjen da Kisa hadde 1-1 og det ene poenget de trengte for å gå forbi Hødd. Etter 78 minutter skaffet Krogstad laget et etterlengtet pusterom. Kristoffer Ødemarksbakken ble felt på 18 meter, og frisparkspesialisten Krogstad gjorde som han har gjort flere ganger denne sesongen. Han skrudde ballen over muren og inn i nettmaskene til 2-1.
- Jeg vet at det der er godhjørnet mitt. Går ballen over muren så blir det fort mål, for det er vanskelig for keeper. Jeg kjente med en gang at det var et godt treff, så det var deilig, sier Krogstad.

HYLLER LAGMORALEN

Snuoperasjonen var samtidig Kisas aller første borteseier for sesongen.
Det kunne ikke gjøres på en bedre måte. Vi var forbanna da vi kom inn i pausen, så vi ble enige om å gå ut og trøkke til for å vise at vi vil være med i OBOS-ligaen neste sesong. Det klarte vi ved hjelp av en fantastisk laginnsats. Det er dette samholdet som har holdt oss i gang, gjennom skader og motgang. Det er helt enestående, sier Krogstad.
Nicolay Solberg økte til 3-1 da han dro seg inn fra venstre og limte ballen opp i lengste kryss. Målet gjorde at reduseringen til 3-2 rett før slutt ikke skapte panikk i rekkene.
- Det var ekstremt deilig å score. Vi har en god følelse på 2-1, da vi vet at vi klarer oss med uavgjort, men å sette 3-1 er fantastisk deilig både for klubbens og min egen følelse, sier Solberg.
Sean McDermott måtte ut i full strekk for å hindre at Kisa havnet under med 2-0 etter pause. Så handlet alt om Kisa.
- Langås kommer inn og gjør en ekstremt viktig jobb ved å holde på ballen. Straffa gir oss en boost, og «Krogen» har jo de frisparkene som bare er helt utrolige, sier Solberg.
Langtidsskadde Ole Kristian Langås ble byttet inn for Riki Alba på topp etter 56 minutter.
- Vi trengte ett mål, og de neste 45 minuttene ville definere hele sesongen. I andreomgang viste vi at vi spilte for å overleve i OBOS-ligaen, og det holdt, sier Langås.
Kisa har flere ganger rotet bort viktige poeng med baklengsmål mot slutten av kamper. Denne gangen, da det gjaldt som mest, gikk det motsatt veg.
- Når frisparket gikk inn så skjønte jeg at dette var vår dag. Det var utrolig deilig, sier Langås.
Ull/Kisa ender dermed på 12. plass i årets OBOS-liga.

KAMPFAKTA

Kongsvinger - Ull/Kisa 2-3 (1-0)
Gjemselund, 2008 tilskuere
MÅL
1-0. 28. min.: Johan Vennberg
1-1.61. min.: Fredrik Krogstad
1-2. 78. min.: Fredrik Krogstad
1-3. 90. min.: Nicolay Solberg
2-3. 90. min.: Martin Ellingsten
Gule kort: Jørgen Richardsen, Adem Guven, Kongsvinger.
Dommer: Torkjell Jonsson Trædal, Gjelleråsen
Ull/Kisa (4-3-3): Sean McDermott - Jan Tore Amundsen, Edmir Asani, Martin Rosenkilde, Martin Falkeborn - Fredrik Krogstad, Jesper Andreasson, Sverre Martin Torp - Kristoffer Ødemarksbakken, Riki Alba (Ole Kristian Langås fra 56.), Nicolay Solberg (Christian Aas fra 90.)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.