Elevene på Steinerskolen kommer til å huske første skoledag på Finstad i lang tid framover.

- Det er mye større her enn på den gamle skolen. Vi har gledet oss veldig til denne dagen, smiler elevene Tora Gram Franck (11) og Yamila Patrisia Jiminez (12).

Onsdag hadde hundrevis av elever i kommunene Eidsvoll og Ullensaker første skoledag etter sommerferien.

I Hurdal, Nannestad og Gjerdrum starter elevene opp torsdag.

For de 58 elevene på Steinerskolen på Finstad ble det en ekstra spesiell dag. De har vært på Eidsvoll Verk siden 2002. Fra dette skoleåret er de på plass på Finstad skole. Foreløpig har Steinerskolen inngått en leieavtale, men planen er å sluttføre et kjøp innen kort tid. Sannsynligvis vil dette bli godkjent politisk i september, opplyser ordfører John-Erik Vika (Sp).

- Vi gleder oss mest til å få nytt klasserom, sier Yamila Patrisia og Tora med et smil.

Snorklippinger av ordføreren

I strålende solskinn møtte elever, foreldre, ansatte - og ordføreren opp på Finstad onsdag morgen. Første skoledag ble en skikkelig festdag for store og små med sang, taler, lek og litt skole.

- Det er viktig og bra for kommunen at lokalene her ikke blir stående tomme og ubrukte. I utgangspunktet var det lagt alternative planer her, men vi er godt fornøyde med at Steinerskolen så muligheten for å komme hit. Vi politikerne ønsket å finne et egnet sted for dem når de måtte ut der de var, sier John-Erik Vika. Først klippet han åpningssnora til barneskoleelevene. Deretter klippet han den også for ungdomstrinnet. Steinerskolen kommer fortsatt til å være en 10-årig grunnskole.

- Det blir leieavtale i starten?

Kun formaliteter gjenstår

- Ja, vi starter med det. Det var så travelt på våren, og det er noe juridisk som må på plass før et salg kan gjennomføres endelig. Nå har vi kjøpt oss litt tid. Men i prinsippet er alle møter avholdt. Det er bare små formaliteter som gjenstår. Vårt ønske og mål er at Steinerskolen blir her i mange år framover, sier Vika.

Daglig leder for Steinerskolen, Lena Mutlak, forteller at de er storfornøyde med å ha flyttet inn i nye skolelokaler. To-tre uker er gått med på dugnadsarbeid og forberedelser.

- Det er helt fantastisk å være på plass her nå. Nå slipper å dulte borti hverandre, smiler hun.

- Er det mange fra skolekretsen her som har begynt i år?

- Vi har én elev fra Finstad, men han gikk også på Eidsvoll Verk. De har mistet skolen én gang, og vil helt sikkert sitte litt på gjerdet og se hvordan det fungerer først. Det har vi stor forståelse for. Vi er ganske sikre på at flere vil begynne her når de ser hvordan vi har det, sier Mutlak.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.