Vinduene er plassert høyt oppe på veggen, men glimtene av skikkelser som flyr forbi viser alle som går langs Trondheimsvegen at det foregår noe annet enn inne i vanlige låver. Noen hundre meter unna Nordbytjernet ligger nyopprettede Nordby skateboardpark.

Det er Ullensaker skateboardklubb som har bygd parken, med innsats fra sine medlemmer og ivrige foreldre. Tidligere lagde de et midlertidig tilbud på Mogreina. Julian Årøe fra Dal forteller at han skater i hallen nesten hver eneste dag.

– VELDIG BRA

– Den begynner å bli veldig bra nå, sier Julian om parken, før han på ny dropper inn i den største av to miniramper.

På begrenset plass har de nemlig fått bygd opp rikelig med elementer å skate på. Veggene i hver ende er dekket med ramper i flere størrelser og vinkler, og på gulvet i midten står flere bokser skaterne kan hoppe på eller skli bortover.

– Dette funker. Også vi eldre som liker å kjøre på litt får utfordret oss, så dette er bra, sier Jørn Wiggo Nyberg, primus motor i Ullensaker skateboardklubb.

Klubben har et langsiktig mål om å få opprettet en skatehall av langt større skala på Øvre Romerike.

– Men dette er nå det ene tilbudet som er her på Romerike, så det er spennende, sier Nyberg.

HALLOWEEN-ÅPNING

Den offisielle åpningen av hallen finner sted 18. november, men allerede mandag 30. oktober ble den innviet med arrangementet Halloween-skate. Ikledd kostymer konkurrerte rundt 15 skatere om beste triks og den beste utkledningen. Kombinasjonen skating og uvanlige klesplagg er ikke bare-bare.

– Det funker, men det er litt vanskelig, forteller Victor Aarhus, som for anledningen skatet i bukser som er mer utbredt på oktoberfest-arrangementer.

Victor kommer fra Fenstad, men har likevel planer om å bruke mye tid i hallen på Jessheim.

– Jeg synes den er veldig bra. Jeg liker godt å være her, sier Aarhus.

PLANER OGSÅ I EIDSVOLL

I midten av oktober sto skatere fra samme miljø bak arrangementet Høstskate ved Badet Skatepark i Eidsvoll, i samarbeid med fritidsklubben i Badebakken. Skaterne håper å utvikle skatetilbudet også i Eidsvoll.

– Vi lokale skaterne og Eidsvoll kommune er i dialog om videre planlegging om restaurering av Badet Skatepark til våren 2018 og visjonen om et ordentlig betongpark-anlegg på Eidsvoll i framtiden, sier Nyberg.

LES OGSÅ: Vil utvikle anlegget på Olaløkka

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.