I vår etablerte Ull/Kisa et nytt løpskonsept ved navn jaktstarten, og 25. oktober arrangeres finalearrangementet på Jessheim. Det ene målet med initiativet er å kåre Norges beste løper uansett alder og kjønn. Hovedtanken er imidlertid å fenge flere.

- Hovedmålgruppen er de virkelige mosjonistene. Dem som bruker konkurranser som en motivasjon i sitt ønske om å holde seg litt i form, sier Ivar Egeberg fra Ull/Kisa.

Ambisjonen har derfor vært å skape en nye mosjonskonkurranse som tiltaler nye målgrupper, først og fremst dem som føler at de i dag ikke har noe konkurransetilbud i idretten, og trenger en liten motivasjon i hverdagen.

ALLE KAN KONKURRERE MOT ALLE

- Hovedideen er at det skal være et morsomt konsept for den nevnte målgruppen, hvor alle kan konkurrere i samme konkurranse uansett alder, kjønn og idrettslig nivå, sier Egeberg.

For å få til dette har han sammen med Ull/Kisa-trener Hans Jørgen Borgen utviklet en tabell som spenner over alle aldersgrupper fra 20 til over 85 år i begge kjønn. Alle resultater på løpsdistanser fra 1500 meter til 100 kilometer gir en poengsum mellom 1 og 1400. Ett poeng betyr rolig gange, mens 1400 poeng er raskere enn noen har løpt så langt. Ut fra dette systemet kan alle utøverne måles mot hverandre. Egeberg sier at dette danner et ypperlig utgangspunkt for både interne og eksterne lagkonkurranser.

- Denne lagkonkurransen har det i seg at en 70-åring og en 20-åring kan delta på samme lag med samme forutsetninger. Er de like godt trent ut ifra sin alder får de like mange poeng og teller likt på sitt lag. Ikke som i en stafett hvor den yngste har den selvsagte fordelen det er å være «ung og sprek», sier Egeberg, som håper både bedrifter og andre miljøer vil være med.

LES OGSÅ: Janka får sju minutter og tretten sekunder i forsprang

BØLGER

Løpere som skårer over 1050 poeng er eliteløpere og inviteres til eliteklassen i finalen. Der gjelder andre regler, nemlig skiskytingsprinsippet hvor den som har løpt best i kvalifiseringsløpene får best startposisjon. I hoveddelen av konseptet, mosjonsdelen, er målet den motsatte.

- Det skal være mest mulig morsomt. Og målet er at alle skal møte jevnbyrdige konkurrenter uavhengig av alder og kjønn og komme likt i mål i sin pulje. Det gjør vi ved at vi deler inn starten i 11 puljer som vi kaller bølger, forklarer Egeberg.

Gjennom året har løpere kunnet sanke jaktstartpoeng til finalen på løp som UKI-karusellen, Jessheimmila, 1814-løpet, Sentrumsløpet og Oslo maraton. Ettersom dette er det første året tar arrangøren med en debutantklasse i finalen, for dem som ikke har deltatt i kvalifiseringsløp men likevel vil være med.

- I denne klassen regner vi med å få både relativt gode løpere og supermosjonister, sier Egeberg.

LES OGSÅ: Jessheimjogger løper sin egen veg til maratontoppen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.