Verdens eldste skiklubb åpnet mandag sitt nye rulleskianlegg ved klubbhuset.

Med 1440 meter nylagt asfalt ønsker Eidsvold Værks Skiklub (EVS) å få rulleski og -stolbrukere ut av trafikken - og inn på mer egnet område. Løypa er gjennomgående fem meter bred, og er i tillegg utvidet i svingene. Mellom parkeringsplassen og løypa har klubben også lagd i stand et tilvenningsområde, der barn og nybegynnere kan gjøre seg kjent med utstyr og underlag.

LES OGSÅ: Planlegger store konserter, idrettsarrangementer og sambruk de ti neste årene

TO TRASEER

Løypesjef Jan Eriksen forteller at brukerne av den nye rulleskiløypa kan velge mellom to traseer, én flat og én noe mer komplisert rute. Representanter fra EVS har vært på kursing i forbindelse med byggingen, så ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

- Hovedtanken bak dette prosjektet har vært å få folk vekk fra trafikken og potensielt farlige situasjoner. Det er få slike anlegg på nordsiden av Oslo, og vi ønsker både lokale og tilreisende brukere velkomne hit, fortsetter han. Utover klubbens egne treningstider, vil anlegget være til fri disposisjon, sier skiklubbens nestleder Ståle Årdal.

Videre poengterer nestlederen at også rullestolbrukere er velkomne i det splitter nye anlegget, som er godkjent for nettopp slik bruk.

NM-OPPFORDRING

Ideen om den nye løypa kom for fire år siden. I startfasen var tanken ei løype på ca. 700 meter - den ferdige løypa er mer enn dobbelt så lang. Klubben fikk etter hvert innvilget flere søknader om økonomisk bistand, og i samarbeid med grunneierne i området bestemte de seg for å gjøre løypa lengre.

Etter den høytidelige åpningen med taler og snorklipping, ble åpningsdagen avsluttet med rulleskirenn. Her var det fri påmelding uten premiering, der idrettsglede, innsats og god sportsånd sto i fokus.

- Klubbens anlegg er viktig for folkehelsa, sa ordfører John-Erik Vika i sin tale.

Han poengterte at mangfoldet av brukerne er stort. Videre skrøt han stort av klubbens dugnadsånd, og spurte samtidig om ikke klubben snart er klare for å arrangere et nytt Norgesmesterskap.

LES OGSÅ: Millioninvesteringer i kø - sjekk utviklingen ved E6

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.