For litt over et år siden tok Ullensaker Høyre til orde for å opprette en kommunal utstyrsbank i Jessheim is- og flerbrukshall. Nå er det klart at ideen blir realisert. Kommunestyret i Ullensaker vedtok nylig at sosialrommet i andreetasje av ishallen skal bygges om til utstyrsbank, inkludert kontor- og møterom som kan benyttes av Ullensaker idrettsråd og andre frivillige organisasjoner.

- HELT FANTASTISK

Initiativtaker Solveig Grene Seipæjærvi er strålende fornøyd.

- Jeg synes det er helt fantastisk at dette nå kommer på plass. Det gir en helt super mulighet til alle i kommunen som ønsker å låne utstyr som man enten bruker sjeldent eller ikke har råd til å kjøpe selv. Dette er et kjempeviktig og godt tilbud til Ullensaker, sier Grene Seipæjærvi.

Ideen var inspirert av blant annet Målselv kommunes ordning og Bymisjonens skattekammer på Bislett i Oslo. Med bakgrunn i høye treningskostnader og utstyrskrav i deler av barneidretten er formålet at enkeltpersoner, skoler og foreninger skal kunne låne utstyr som ski, skøyter, hockeykøller, snowboard, skateboard, baller eller sykler, uten å måtte betale en eneste krone for lånet. Tilbudet på Jessheim skal også omfatte utstyr til friluftsliv.

- Vi tenker at det er viktig med aktivitet, men at det er det samme hvilken aktivitet det er. Utstyrsbanken vil kunne utvides med utstyr det viser seg å være behov for, eventuelt byttes ut med utstyr som kanskje ikke bli brukt. Det er noe vi må erfare, sier hun.

SØKER OM PENGESTØTTE

Utstyrsbanken skal plasseres i lokalene som ligger bak tribunen i ishall-delen. Basert på tilbakemeldinger fra lag og foreninger har Ullensaker idrettsråd slått fast at ingen av dem har noe ønske om å bruke dette området til fysisk aktivitet ettersom det er såpass smalt. Flere av idrettslagene som ikke har egne klubbhus har imidlertid etterlyst tilgang til møtelokaler og et sted å ha arkivskap. Derfor inkluderes også dette i utviklingen av utstyrsbanken. Kostnader for etablering av utstyrsbank og ombygging av lokaler skal innarbeides i budsjettprosessen for 2017. Etter forslag fra Grene Seipæjærvi i kommunestyret er det vedtatt at kommuneadministrasjonen skal søke om midler til å betale for utstyret hos for eksempel legater, tilskuddsordninger og stiftelser. Når dette er gjort skal banken opprettes.

- Administrasjonen må først gjøre de oppgavene de skal gjøre, men jeg håper dette tilbudet kommer på plass så fort som mulig, sier Grene Seipæjærvi.

LES OGSÅ: Ungdommer starter trening for unge som vil ha det gøy

LES OGSÅ: Antall håndballag i Kisa har skutt til værs

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.