Søndag 4. desember skal ishockeyklubben Ullensaker Flyers for første gang arrangere en turnering hvor klubbens yngste jentespillere skal møte jevnaldrende fra Jordal, Kongsvinger og Asker-Bærum.

JENTER FÅR SPILLE MOT JENTER

- Målet med turneringen er å forsterke fokuset på jentemiljøet. Kampene i seg selv er ikke det viktigste, men heller at vi har et tilbud hvor jenter få lov til å spille kamper mot andre jenter, sier Stig Englund, sportslig leder og ansvarlig for jentesatsingen i Ullensaker Flyers.

På noen få år har jentegruppa i Flyers vokst jevnt og trutt. I dag teller den totalt 25 jenter.

- De fleste jentene spiller på lag med gutter, og deltar på lik linje som dem. Men for at vi skal klare å rekruttere enda flere jenter er vi nødt til å vise fram at vi faktisk er ganske mange som holder på med dette, sier Englund.

De eldste jentespillerne i Flyers er født i 2002, noen flere er fra 2004-generasjonen, mens det er desidert flest av de aller yngste.

- Tidligere har vi ikke hatt nok jenter til å ha turnering av dette formatet, men nå har vi nok spillere av de aller yngste, og dette blir derfor en turnering for disse spillerne som er født mellom 2007 og 2010, sier Englund.

FORELDRENES INITIATIV

Turneringen finner sted i Jessheim is- og flerbrukshall. Det er foreldre i jentegruppa som står for det arrangementstekniske. Initiativet kom fra dem etter at det ikke var noe kamptilbud for denne målgruppen under årets første serieturnering i regi av Norges Ishockeyforbund.

- Foreldre i jentegruppa sa derfor at dette var noe vi skulle få til i regi av vår egen klubb, og så har vi jobbet dette fram og fått andre lag på Østlandet til å delta med oss, sier Englund, som legger til at den neste av forbundets serieturneringer vil ha tilbud for de yngste.

- Men det er 16. til 18. desember i Stavanger, og kan bli litt langt unna for små jenter tett opp mot jul, sier Englund.

VIL HA JENTELAG I SERIESPILL

Et overordnet mål med jentesatsingen er at Flyers skal kunne stille rene jentelag i seriespill. Hvis dialogen med krets og forbund går som klubben håper, kan et lag sammensatt av flere alderstrinn være på is allerede neste år.

- Kanskje kan vi også få en landslagsspiller eller to i framtiden, sier Englund om de langsiktige visjonene.

De fleste i jentegruppa er rekruttert fra Flyers sin skøyte- og hockeyskole. I tillegg har klubben åpne treninger hver torsdag på isen i Ullensaker idrettspark.

- Dette er for jenter som kanskje aldri før har spilt hockey. De kan låne utstyr hos oss for å prøve og se om denne sporten er noe for dem. Vi har låneutstyr nok til et helt lag, sier Englund.

Det er ikke bare småjenter som har fått øynene opp for ishockeysporten. Et knippe hockeymødre fikk hockeyfeber etter en showkamp mot barna i Flyers, og gikk denne høsten på is med 23 spillere.

LES OGSÅ: Flyers-herrene tok sesongens første seier

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.