Hockeyklubben Ullensaker Flyers og Jessheim is- og flerbrukshall er med i et verdensomspennende prosjekt for å rekruttere flere jenter til sporten. Søndag 11. oktober, mellom klokken 09 og 10, arrangerte klubben og Akershus ishockeykrets en hockeykamp for jenter. Oppgjøret er en av 29 kamper som spilles verden rundt denne helgen. Dette danner en sammenhengende kamp som startet i New Zealand den 8. oktober og fortsatte dag to i Norge før den avsluttes i Calgary samme kveld.

- Det er morsomt å tenke på at andre rundt om i verden spiller samme kamp som oss, sier Marte Brenni Englund (11).

HISTORISK

Det er første gang en slik global jentekamp blir arrangert. Eidsvoll-jenta er blant fem spillere fra Ullensaker Flyers som spiller kampen på norsk jord. Totalt var 26 spillere, resten fra klubbene Ski og Jordal, på isen i Jessheim is- og flerbrukshall.

- Det er morsomt å komme hit og spille med andre jenter som vi ikke spiller med til vanlig, sier Maren Reimark Jørgensen (11) fra Jordal jenter.

Stig Englund er sportslig leder og ansvarlig for jentehockeyen i Ullensaker Flyers. Klubben har totalt 11 jenter som spiller hockey. Disse spiller i dag på guttelag. Englund og Flyers jobber mot at jentene skal få egne lag å spille på. Derfor valgte de å være med på dette globale rekrutteringsprosjektet.

- Vi ser det er viktig å rekruttere flere jenter til hockeyen i Norge. Mangel på jentemiljøer gjør at de som spiller ikke blir værende. For noen er det greit å spille på guttelag, men for andre er ikke dette like kult, sier Englund.

Karoline Tverrberg (11) fra Eidsvoll forsøker å se det positive ved at jentene foreløpig er få.

- Vi er ikke så mange jenter, men da blir det større muligheter for å bli satset på, sier Karoline.

SATSER PÅ JESSHEIM

Akershus ishockeykrets er medarrangør av den offisielle kampen i Norge. Englund og Flyers mener det er viktig å bruke klubbens nye fasiliteter til formål som dette. Tidligere Ullensaker issportklubb-leder Asgeir Sand, nå vara i kretsen, er glad for samarbeidet.

- Vi sendte en forespørsel til Jessheim fordi de satser på jenter. Det sto mellom dem og Ski, og da valgte Ullensaker å benytte seg av denne muligheten, sier Sand.

LES OGSÅ: Idrettsparken vokser

LES OGSÅ: Trenere for NHL-klubb holdt kurs for Flyers

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.