Flyttingen av Teigen skytebane fra Jessheim sentrumssone, kan være et langt skritt nærmere realisering. Ullensaker skytterlag og Det frivillige Skyttervesen sendte nylig kommunen et privat forslag til detaljregulering for en skytebane på Hauerseter, øst for Skinnesmia.

- Vi har engasjert landets dyktigste ekspert på slike reguleringer, sier Jørn Dalen i Ullensaker skytterlag.

LES OGSÅ: Standplassen brant ned

SKRAPTE KASSA

En skytebane på Hauerseter ligger i kommuneplanen, men skytterne ville ikke vente på offentlig regulering.

- Nå har vi skrapt klubbkassa for å lage dette forslaget. Den ansvarlige har over 20 skytebaner bak seg og vet hva han skal utrede i prosessen. Det er ingen vits i å levere dårlig forslag, de kommer bare i retur, sier han.

Han sier alle parter er positive til fortgang i saken.

- Grunneierne og kommunen får ikke gjort noe i Jessheimmarka med Teigen skytebane der. Vi har svært god og positiv dialog med grunneierne, og vi har møtt stor velvilje fra kommunepolitikerne og administrasjonen. Forslaget vårt skal behandles i HOP i løpet av våren, så håper jeg det avgjøres i kommunestyret før sommeren, påpeker Dalen.

GRUNNEIER

Statskog eier grunnen der skytebanen kan ende.

- Den er det opp til kommunen å sikre seg. Neste steg er økonomien der vi ser en kombinasjon av tippemidler, oppgjør fra grunneierne og eventuelle kommunale bidrag. Hvis alt går på skinner kan vi komme i gang med gravingen om ett års tid. Selve byggeprosessen tar kortest tid, sier Dalen.

KONTROLLERT STØY

Konsekvensutredningen viser at støy, sikkerhet og forurensning kan ivaretas godt på Hauerseter. Skytebanen skal graves ned flere meter i eksisterende høydedrag, og massene skal legges oppå som en voll rundt banen for sikkerhet og støydemping.

- Hva med vilttrekket i området, som fylkesmannen frykter vil bli forstyrret?

- Vi flyttet banen litt lenger nord med tanke på å forstyrre viltet minst mulig. I tillegg lager vi en viltkorridor som faktisk gjør forholdene bedre enn i dag, påpeker Dalen.

Reguleringen foreslår en utvidelse av vilttrekket forbi Hauerseter. Tiltakene dreier seg i hovedsak om å bedre framkommelighet for vilt og flytting av utendørs lagerareal.

Dalen understreker at anlegget skal spille på lag med naturen.

- Ofte er skytebaner positivt for ulike typer vilt siden de har så mye gress så by på, sier han.

Ifølge forslaget får skytebanen ingen direkte innvirkning på friluftsliv, men gul støysone berører vestre del av Hovinfjellet. Gul støysone tilsvarer anbefalt støygrense for områder som spesielt er avsatt som stille område. I det samme området er flystøyen 10-15 desibel høyere enn anbefalt og vegstøyen vil også være tydelig hørbar. Skytestøyens negative påvirkning på friluftslivet anses derfor å være marginal, heter det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.