Curlingklubben Ullensaker Stones har ett lag i seriespill. Laget ved navn The Guardians spiller i 3. divisjon og består av Jessheim-karene Petter Jacobsen Drugli, Fredrik Austrheim Jensen, Daniel Nagel og Dan-Jørgen Aasen fra Gjerdrum.

- Vi ønsker selvfølgelig at det skal bli med flere. Det hadde vært artig og fått spilt og trent gjennom et større opplegg, sier Petter.

Kameratgjengen, som alle er født i 1988, fattet interesse for å spille curling kort tid etter at den nye ishallen i Ullensaker idrettspark sto klar for snart to år siden. I fjorårets debutsesong kom laget på 3. plass i 3. divisjon, og misset opprykket kun på innbyrdes oppgjør.

- I år skal vi rykke opp til 2. divisjon, sier gutta om ambisjonene på kort sikt.

INKLUDERENDE SPORT

I utgangspunktet er ferdighetene selvlært. Utviklingskurven har vært bratt.

- Vi kunne ikke annet enn det vi hadde sett i VM og OL på TV, sier Fredrik.

Flere mandager i måneden spiller de kamper på Snarøya. Dette er ett av en håndfull sentrale steder for curling her til lands.

- Men det er generelt sett et lite miljø, så når vi er på Snarøya er det mye å hente for oss. Folk er veldig villige til å lære bort tips og triks, sier Fredrik.

- Det som kanskje er det kuleste med curlingsporten er at det er lagt opp til, og står i reglene, at man skal være bedre venner når man går av isen enn hva man var før kampen, utdyper han.

Nagel ble interessert i curling da han mente det ikke ville utfordre kondisen noe særlig.

- Men man skal heller ikke undervurdere hvor fysisk det er. Man blir støl i beina, samtidig som det er mye taktikkeri og presisjon. Curling har det meste, legger Petter til.

I tillegg til kampene trener laget en økt i uka på Jessheim is- og flerbrukshall. Som ferskt lag konkurrerer gutta på landets laveste nivå. Seriøsiteten er likevel høy.

- Vi er ganske flinke til å evaluere, og vi bruker tid på å prate etter kamp og på trening. Spesielt etter tap, men også for å finne ut hvor seierne våre kunne glippet, sier Petter.

- For meg er det veldig viktig at vi rykker opp, og kanskje får hevdet oss i norgescupen etter hvert, sier Dan-Jørgen.

MÅL OM MILJØ

Gjengen er imidlertid klare på at de gjerne bruker egen treningstid på å vise curling til andre som er interessert i å prøve seg. De ønsker store og små velkommen ut på isen.

- Målet nå er å få inn et ordentlig curlingmiljø her. Gjerne også med juniorer, og det er jo en gylden mulighet for at vi skal kunne få til noe her, sier Dan-Jørgen.

LES OGSÅ: «Kong Curling» på banen

LES OGSÅ: Idrettsparken vokser

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.