I midten av 2016 vedtok kommunestyret i Ullensaker at det ene rommet i andreetasje av ishallen skulle bygges om til en utstyrsbank. Som EUB har omtalt tidligere har mange ventet spent på at dette tilbudet skal bli klart til bruk. Torsdag 19. april blir banken åpnet, fullstappet med utstyr til sport og friluftsliv, som barn og unge kan få låne uten å betale en krone. Dal-mannen Ingar Willersrud skal gjennom Ullensaker frivilligsentral stå for driften av banken.

– Dette skal være åpent for alle. Alle vet at det koster mye penger hvis man skal kjøpe utstyr for å prøve ut aktiviteter, så da kan man heller komme hit for å prøve utstyr, og eventuelt kjøpe senere. Dette hjelper også litt mot den bruk og kast-mentaliteten som er i dag, sier Willersrud.

Han har vært med på utviklingen av banken siden lokalet bare var et tomt og ubrukt rom på baksiden av tribunen i den kalde delen av flerbrukshallen.

– Nå er det fylt opp med utstyr fra vegg til vegg. Det er morsomt og spennende, sier Willersrud.

FOR 230.000 KR

Første åpningsdag er torsdag ettermiddag. Etter planen skal utstyrsbanken holde åpent hver tirsdag og torsdag ettermiddag. Banken er fylt opp med sport- og friluftslivsutstyr for 230.000 kroner, finansiert med midler fra Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen. Utvalget av utstyr er i hovedsak bestemt av kommuneadministrasjonen, i samråd med foreningen BUA, et større nettverk som jobber med å synliggjøre tilsvarende tilbud over hele landet.

– Vi har hatt et godt samarbeid på tvers av flere enheter, med frivilligsentralen, kommunale eiendommer, folkehelsekoordinator og ikke minst BUA som har gitt oss mye hjelp. Blant annet om hva slags utstyr vi bør ha og ikke, sier Haakon S. Fjone fra Ullensaker kommune.

I utstyrsbanken på Jessheim er det foreløpig mest utstyr til bruk innen vinteridretter.

– Det er ikke helt fullt enda, men alt som står i hyllene er flunkende nytt. Så har vi også noe brukt lenger bak, sier Fjone.

Kommunen har vært opptatt av at alle skal føle seg velkomne.

– Dette tilbudet er for alle, helt uavhengig av om du har dårlig råd eller ikke, sier Fjone.

– OPTIMAL PLASSERING

Innledningsvis i prosessen ble det diskutert hvor banken skulle ligge, for eksempel nærmere sentrum. Jessheim is- og flerbrukshall er del av Ullensaker idrettspark som inneholder anlegg for idretter som spenner over hele året.

– Jeg tenker at dette er en optimal plassering, med tanke på idrettsaktivitetene som skjer her allerede. Det er et sted hvor det frekventerer veldig mange mennesker, og dette stedet er også veldig synlig, sier ordfører Tom Staahle.

LES OGSÅ: Også Ull/Kisa mister ungdom til tøffe miljøer på Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.