• HJEMME: Jørgen kom nettopp hjem fra et opphold i Bergen. Snart kan han spare krefter på å reise mindre.
  • HISTORISKE: Her er det første laget som har representert Ullensaker CK på NM miksstafett i triatlon. F.v.: Lisbeth Austad, Jørgen Gundersen, Kristian Grue og Nina Blakkisrud. Foto: privat

– Til høsten flytter jeg til Bergen, sier Jørgen Gundersen, 23-åringen som mellom sine 160 reisedøgn i året enn så lenge bor hjemme hos mamma på Skogmo, Jessheim.

Ved vestlandshovedstaden bor Jørgens landslagskamerater Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes – trioen som tidligere i år skapte sjokkbølger verden rundt da Norge som første nasjon noensinne kapret hele pallen i en verdensseriekonkurranse.

– Jeg flytter dit for å trene med Kristian, Gustav og Casper. Det blir også bedre treningsfasiliteter og oppfølging fra trenere. Jeg håper det skal løfte alt et steg videre. Jeg får trent hardøkter med andre litt oftere, og det at de i år som i fjor er litt bedre enn meg gjør at jeg har noen å strekke meg etter. Det tror jeg kan være veldig positivt for at jeg skal klare å kvalifisere meg til Tokyo-OL, sier Jørgen.

– SKREDDERSYDD

Bergen er triatlon-Norges sentrum. Også flere av trenerne er bosatt der, like ved lagets testlab som Jørgen jevnlig har pendlet til.

– Det er det eneste stedet i Norge hvor vi har en triatlongruppe på elitenivå, som er bygd opp over tre-fire år. For meg blir det ikke lenger svømmetrening med en svømmeklubb, det blir svømmetrening med en triatlontrener som styrer svømmetreningen opp mot den andre treningen. Slik det er nå, hvor jeg svømmer med svømmeklubben Skjetten, må jeg justere mye av den biten selv. Framover blir alt helt skreddersydd for triatlon, sier Jørgen.

EUB treffer Jørgen hjemme på Jessheim rett før han legger ut på en restitusjonsøkt med sykkelen. Hjemmefra ruller han seg en tur på 5–6 mil om Råholt og Nordkisa. Selv om han snart har flyttet kan landslagsutøveren likevel bli å se på treningsturer i hjemlige trakter.

– På sommeren hvor det bare er fire-fem dager mellom konkurransene så kommer jeg til å være en del her likevel, siden det er så kort veg til Gardermoen, sier han.

Han skal flytte sammen med kjæresten som i dag bor i Oslo.

– Jeg ser ikke for meg å bo i Bergen resten av livet, men i hvert fall fram til Tokyo-OL. Så får vi se etter det, sier han.

MOTIVASJON

Norge kan maks få tre triatlon-plasser til de olympiske lekene i 2020. Jørgen legger ikke skjul på at det var blandede følelser da de tre nevnte landslagskameratene utmerket seg ved å kapre hele pallen i verdensserieløpet på Bermuda – og en sykdomsplaget Jørgen selv havnet nede på resultatlisten.

– Jeg var glad på deres vegne, for det var en helt syk prestasjon som ingen land hadde klart før. Jeg var selvfølgelig skuffa for min egen del, men jeg har prøvd å bare bruke det som motivasjon, sier Jørgen, vel vitende om at han slo vinneren i flere viktige løp forrige sesong.

Kvalifiseringen til OL begynte imidlertid først et par uker etter Bermuda-bragden. Over to år kan utøverne kapre poeng før billettene deles ut.

– Den kampen lever fortsatt bra, sier Jørgen.

FØRSTE UCK-LAG

I sommer venter et åtte ukers opphold i de franske Pyreneene, men først skal han i midten av juni konkurrere verdenscup i Belgia. I helgen som var fikk Jørgen en ny opplevelse i Bryne, der klubben for første gang var representert i NM miksstafett. På laget var også Jørgens mor, Nina Blakkisrud.

– Det var gøy, jeg synes hun kom seg bra gjennom. Vi hadde ikke andre forhåpninger enn å stille lag og fullføre, sier Jørgen, som på sprinten dagen i forvegen vant en bronse han var greit fornøyd med.

Ullensaker endte på 8. plass av 19 i lagkonkurransen der Lisbeth Austad og Kristian Grue utgjorde resten av laget. I utgangspunktet var det ikke planen at Jørgen skulle ha med seg moren sin. Han prøvde først å få med seg de sprekeste damesyklistene han visste om i Ullensaker, og prøvde også verve noen til klubben. Da det ikke gikk i boks sa moren at hun kunne stille opp.

– Da fikk vi et lag, og det var det viktigste. Det var morsomt, sier Jørgen.

LES OGSÅ: Sykkeldronninga fra Nordkisa

LES OGSÅ: Knut Ove har syklet alle 40 UCK-karusellene 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.