• LUR: Marius Fjell Gjeisklid (7) er lur i blikket før han velger neste offer for sin kanonball. I bakgrunnen kommer Karsten Lindberg (9) med råd
  • LADER: Karsten Lindberg (9) lader kanonen og fyrer av. Til venstre er lagkamerat Marius Fjell Gjeisklid (7)

– Det er kjempemorsomt her!

EUB møter de unge friidrettsutøverne Ovidia Alexandra Wang Sørensen (9), Nora Stende Jensen (8) og Carmen Strømmeli Bråthen (9) under friidrettsskolens siste dag. På programmet står sprint, og jentene finner raskt vegen til startblokkene for å demonstrere.

– Det som er viktig å tenke på før man starter er å sette den foten som er nærmest streken cirka to fotlengder unna, mens den bakerste må være tre fotlengder fra streken, instruerer Carmen.

– Så setter man føttene på de startblokkene der, fortsetter Nora.

– Når starteren roper «klar!» så må man opp med rumpa. Så når starten går er det bare å løpe så fort man kan! forklarer Carmen.

– Det har vært veldig morsomt å lære hvordan man skal løpe så fort som mulig, sier Jessheim-jentene til EUB.

variert øvelsesutvalg

Trioen har forsøkt seg på et rikt utvalg av øvelser under friidrettsskolen.

– Vi har hoppa hekker, lengde og så har det vært mye hinderløyper, forteller Ovidia. Også den oppblåsbare «airtracken» – en stor luftfylt pute – har vært populær.

– På airtracken kan man gjøre mange forskjellige øvelser og triks, forteller jentene.

– Og på slutten får vi frilek på airtracken! Det er kanskje det morsomste, avslutter Nora!

– De blir testet i det meste

Variasjonen er stor i utvalget øvelser og disipliner ungene får prøvd seg i under Ull/Kisas friidrettsskole. Da EUB var innom var det Maren Kvilten (17) som var sjef. Hun hadde også ansvar for en av treningsgruppene og fungerte som trener uka igjennom. Til daglig er Kvilten mellomdistanseløper for Ull/Kisa, men torsdag hadde hun ansvar for over 60 gryende friidrettstalenter.

– Her får ungene prøve seg i forskjellige øvelser, og vi legger opp til varierte leker. Og så får de frukt i pausen. Det virker som de koser seg, forteller Kvilten. På avslutningsdagen er tiden kommet for skikkelig testing. Nå skal tider tas og lengder måles.

– Vi avslutter i dag med å ta tiden og mål når de løper og kaster. Både høyde, lengde, kule og kast skal de igjennom i dag. De skal også ta en sprinttest på 20 meter for å se hvor fort de klarer å løpe der, før vi avslutter dagen med en 600 meter.

– Er det langt for en seksåring?

– Nei da, de aller fleste blir med og prøver, avslutter Kvilten.

Fakta

  • Ull/Kisa friidrettsskole er en av Norges største friidrettsskoler.
  • Arrangeres på Jessheim friidrettsstadion.
  • Én samling fant sted denne uka, og det var en tidligere i sommer.
  • Samler ca. 60 deltakere og 12 trenere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.