Ullensaker idrettspark huser spesielle arrangementer som EM, NM, og regionale stevner - men er først og fremst en arena for alle hverdagene.

Jessheim friidrettsstadion og UKI Arena dannet utgangspunktet for Ullensaker idrettspark på Gystadmarka da anleggene ble åpnet i 2011. I fjor åpnet Jessheim is- og flerbrukshall på samme område, og i sommer står en skatepark ferdig i den andre enden. I løpet av året skal det også opprettes en innebandybane på asfaltområdet utenfor flerbrukshallen.

STORE IDRETTSFESTER

Jessheim friidrettsstadion og Ull/Kisa var i 2014 vertskap for norgesmesterskapet i friidrett, og samme år ble europamesterskap i aldersbestemt fotball avviklet av klubbens fotballavdeling på UKI Arena. Og allerede før skateparken er offisielt åpnet har Norsk organisasjon for rullebrett vært i kontakt med Ullensaker skateboardklubb om mulighetene for å arrangere norgesmesterskapet i skating på Jessheim en gang i nær framtid. I løpet av det første leveåret til Jessheim is- og flerbrukshall har fasilitetene allerede huset storslagne mesterskap av regional størrelse innen blant annet drill, taekwondo og cricket. Flere idrettsfester skal det bli.

- Etter at vi åpnet denne hallen har vi fått store mesterskap dit på grunn av hallens store størrelse. Det ligger også flere bestillinger inne på nye store mesterskap i 2016, sier Haakon S. Fjone, rådgiver idrett i Ullensaker kommune.

HVERDAGENE

Fjone organiserer utleie av flerbrukshallen. Selv om hallen jevnlig leies ut for større arrangementer i helgene, er det først og fremst i ukedagene at hallen kommer Jessheims borgere til størst nytte. Fjone sier at selv om opprettelsen av hallen har vært til stor hjelp for kapasitetsproblemene i kommunen, er det fortsatt utfordringer på området. De tre nye hallflatene i flerbrukshallen er fulle hver eneste ukedag fra halv fem til halv elleve på kvelden.

- Situasjonen har blitt mye bedre. Hallen i Nordkisa åpnet bare måneder i forveien, og da fikk vi plutselig fire nye flater samtidig, som har hjulpet veldig mye. Dette har doblet flatene i forhold til hva vi hadde, men det er fortsatt et behov for hallflater i kommunen. Flerbrukshallene i kommunen er smekkfulle, også med kamper og turneringer i helgene, forteller Fjone.

Idrettslagene Hauerseter og Borgen har tilgang på egne haller ved henholdsvis Nordkisa skole og Alfhallen, Borgen. Som kommunens desidert største idrettslag er det Ull/Kisa som dominerer treningsområdene i Ullensaker idrettspark.

Jessheim is- og flerbrukshall:

Borgen IL

Kløfta IL

Romerike drillkorps

Romerike kunstløpklubb

Sand IL

Ullensaker cricketklubb

Ullensaker kommune bedriftsidrettslag

Ullensaker Flyers (hockey)

Ullensaker Stones (curling)

Ullensaker Wings (kunstløp)

Ull/Kisa håndball

Ull/Kisa friidrett

Ull/Kisa innebandy

UKI Arena:

Akershus Fotballkrets

Borgen Damer

Borgen Herrer

Hauerseter

Kløfta

Sand IL

Ull/Kisa fotball

Jessheim friidrettsstadion:

Ull/Kisa friidrett

Jessheim skatepark:

Ullensaker skateboardklubb

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.