Ull/Kisas Nicolay Solberg scoret alle kampens tre mål i en periode på ti minutter kort tid etter pause mot Elverum. Selv var matchvinneren opptatt av at ikke alt gikk på skinner opp mot denne perioden.

– Hvis vi ser bort fra resten av kampen så skal jeg være veldig fornøyd med de ti minuttene. Det skal jeg være glad for. Vi sliter litt defensivt i førsteomgang, men de siste ti viser vi hva vi er gode for og vet det bare er å fortsette i andreomgang. Da er det deilig med de ti minuttene hvor vi bare kjørte over dem, sier Solberg.

For begge lag hadde et par veldig gode muligheter i den første omgangen. Nærmest kom de da hvert av lagene fikk en fri heading i feltet, mens Elverums forsøk gikk utenfor ble Andreas Aalbus heading reddet. Samme mann var kun centimeter fra å pirke inn ledermålet for Kisa rett før pause, men ballen trillet på feil side av stanga.

TRE RASKE MÅL

Åtte minutter ut i andreomgang startet Solberg-showet. Niklas Sandberg førte ballen over motstanderens halvdel og slapp ballen gjennom forsvaret akkurat da Solberg rykket inn fra siden. Han ladet kanonen umiddelbart og sendte Kisa i føringen. Fem minutter senere, på en corner fra Kristoffer Ødemarksbakken, brukte Solberg panna til å øke ledelsen. I 63. minutt fullførte han hat tricket da han først mottok et raskt frispark fra Ødemarksbakken før han kuttet inn i banen og hamret ballen i lengste hjørne fra 17 meters hold.

Dette er første gang på seniornivå at kantspilleren har scoret tre mål på så kort tid. I fjor scoret han elleve mål totalt, men hovedmålet for denne sesongen er en helt annen fase av spillet. I vinter takket han først nei til ny Kisa-kontrakt fordi han håpet på et tilbud fra en klubb høyere oppe.

– Egentlig er hovedmålet mitt i år å bli den beste venstre eller høyrekanten defensivt. Når jeg i vinter hadde ambisjoner om å kanskje ta steget opp fikk jeg beskjed om at det var det jeg var for dårlig på. Da må jeg stikke fingeren i jorda og jobbe med den saken. Jeg vet at jeg nok kommer til å score mål, så da gjelder det å jobbe defensivt og ta det framover etter hvert. Jeg håper at flere enn 11 mål kommer naturlig, men fokuset er på det defensive, sier Solberg.

– KAN OPPNÅ STORE TING

Kisa kontrollerte kampen ut. Dermed har laget tre seire og en uavgjort på sesongens fire første kamper og har kun Bodø/Glimt og Start foran seg på tabellen. Alle med ti poeng.

– Vi kan oppnå store ting. Vi har ikke hatt de beste omgangene eller kampene, men i perioder glimtet til veldig mye. Jeg tror dette kan bli veldig bra, sier Solberg om resten av sesongen.

Kisa har nå vunnet to av to bortekamper. Fjorårets eneste kom i siste runde. Dermed har de vunnet tre av de tre siste på reisefot.

– 3–0 er solid uansett hvem man møter på bortebane. Vi trodde det skulle bli en tøff kamp med mye dueller, og det ble det i starten, men så synes jeg vi fikk en del rom etter at vi vant duellspillet på midten. Det siste kvarteret og hele andreomgang synes jeg vi er solide i alle spillets faser, sier trener Vegard Skogheim.

Han er naturligvis svært fornøyd med matchvinner Solberg.

– Han hadde litt å gå på i starten som alle andre, men så er han strålende. Vi har sett i det siste at han har kommet mer og mer i form for han var litt rusten når han kom tilbake i vinter. Nå ser det ut som om han har funnet formen og det er bra, sier Solberg.

KAMPFAKTA

Elverum – Ull/Kisa 0–3 (0–0)

Elverum stadion, 675 tilskuere

MÅL

0–1. 53. min.: Nicolay Solberg

0–2. 58. min.: Nicolay Solberg

0–3. 63. min.: Nicolay Solberg

Gule kort: Vetle Dragsnes, Ull/Kisa. Igor Cukovic, Elverum.

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

Ull/Kisa (4-3-3): Stefan Hagerup – Jan Tore Amundsen, Emmanuel Troudart, Ciise Aden Abshir, Vetle Dragsnes – Niklas Sandberg (Truls Jørstad fra 73), Christian Aas, Kristoffer Ødemarksbakken – Ole Kristian Langås, Andreas Aalbu, Nicolay Solberg (Jonas Fjeldberg fra 84.).

LES OGSÅ: Ull/Kisa holder trøkket oppe etter sesongstart i toppen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.