• STOR SJANSE. Her er Kisa-keeper Stefan Hagerup raskt ute fra streken og får blokkert avslutningen vekk fra mål.
  • BAKPÅ. Kristoffer Ødemarksbakken og de andre angrepsvillige spillerne på Kisa måtte konsentrere seg mest om å forsvare seg.

Ull/Kisas toppscorer Nicolay Solberg fikk sitt andre gule og dermed rødt kort etter kun en halvtimes spill i søndagens hjemmekamp mot Tromsdalen. Deretter spilte et Kisa i undertall med ryggen mot veggen den siste timen. Tross flere store sjanser til gjestene så Ull/Kisa ut til å ro inn et uavgjortresultat og poengdeling, men i siste minutt snappet Ole Andreas Nesset en ball i Tromsdalen-forsvaret. Innbytteren avanserte mot keeper hvor han kaldt og rolig plasserte vinnermålet nede i lengste hjørne.

– HELT MAGISK

– Det var veldig deilig. Dette var en skikkelig sliteseier. Det var helt magisk å få komme inn og avgjøre, sier Nesset til EUB etter kampen. 

Ull/Kisa hadde tapt de tre foregående kampene. Og Nesset innrømmer at det så mørkt ut da de ble redusert til ti mann med en times spill igjen. Desto viktigere var det dermed å få en positiv opplevelse og alle tre poengene.

–Nå har vi fortsatt litt god avstand til lagene bak. Det er viktig å snu trenden når vi har hatt tre imot oss, og vi har en tøff kamp i neste runde med Sandnes Ulf borte, så da er det greit å ha med seg tre poeng, sier Nesset. 

– VIKTIG FOR MEG OGSÅ

Den tidligere Eidsvold Turn-spilleren fikk sine første minutter for Kisa i forrige hjemmekamp mot Åsane. Matchvinnermålet i andre opptreden er hans aller første scoring for Kisa.

– Dette er veldig viktig for meg også. Jeg har vært ute i nesten to måneder med en lårskade som vi nesten ikke fant helt ut av, så det er veldig deilig å kjenne at det nå funker igjen, og at jeg kan komme tilbake og vise at jeg har noe å gjøre her, sier Nesset.

BAKPÅ HELE KAMPEN

Både før og etter utvisningen var Tromsdalen det førende laget. Keeper Stefan Hagerup føler at de gule og grønne ikke var helt med fra start.

– Det var mye slurv, blant annet fra meg. Så blir det selvfølgelig mye vanskeligere når vi blir en mann mindre, og da satser vi bare på å stenge igjen bakover for å få med oss minst ett poeng, sier Hagerup til EUB.

Tromsdalen prøvde å spille seg rundt og inn bak et dyptliggende Ull/Kisa. Ved et par anledninger ble Kisa-forsvaret utspilt, men keeper Hagerup var raskt ute og fikk kroppen bak avslutningene fra kloss hold. Fem minutter etter hvilen kom kanskje den aller største, men ved kanten av femmeteren reddet han det harde skuddet med brystkassa. Hagerup, som altså holdt Kisa inne i kampen før Nesset ble matchvinner, sier at han ikke tenker på sin egen innsats.

– Dette er først og fremst en lagseier. Gutta viser stor moral, og det var på tide at keeperen endelig greide å stenge igjen buret. Det er godt å bidra til fellesskapet, og når gutta løper seg i hjel der ute så må det også forventes at keeperen redder noen baller av og til, sier han med et smil.

HYLLER PUBLIKUM

Fra andre enden av banen fikk keeperen se resten av utespillerne feire vinnermålet helt på slutten.

– Det var en fantastisk følelse. Jeg kjente også at publikum var med oss i dag og heiet oss fram så jeg vil hylle dem for det, sier Hagerup.

KAMPFAKTA

Ull/Kisa–Tromsdalen 1–0 (0–0)

Jessheim stadion, 525 tilskuere

MÅL

1–0. 90. min.: Ole Andreas Nesset

Gult kort: Nicolay Solberg, Ull/Kisa

Rødt kort: Nicolay Solberg, Ull/Kisa

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

Ull/Kisa (4-3-3): Stefan Hagerup–Truls Jørstad, Emmanuel Troudart, Nikolas Walstad, Vetle Dragsnes–Niklas Sandberg, Christian Aas, Kristoffer Ødemarksbakken–Ole Kristian Langås (Ole Andreas Nesset fra 66.), Andreas Aalbu, Nicolay Solberg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.