• NØYE: Det er ingen rom for feil når det skal bygges rampe for skating på høyt nivå.
  • ENORM: Folk blir små i den enorme konstruksjonen.

Den er over tre meter høy, har nesten ti meter fra kant til kant, og dekker over syv meter av bredden i hagen bak huset til Flindrum-familien i Fenstad.

– DRITFETT

– Jeg har lyst til å skate mer, og det er ingen skatepark her i nærheten. Det blir dritfett å skate her, sier Mats Flindrum.

Det 15-årige skatetalentet, som nærmest daglig er å se i Gystadmarka skatepark på Jessheim, har lagt konfirmasjonspengene i potten for å få realisert drømmen om en vertsramp i hagen.

– Ja, jeg har brukt 15.000 på dette. Så har pappa lagt til en del, sier Mats.

Under to måneder med bygging har folk fra skatemiljøet strømmet til for å bidra, både fra fjernt og nært.

– MANGE ILDSJELER

– Det har vært mange ildsjeler inne i bildet. Ullensaker skateboardklubb har vært mye til stede for å jobbe, og skatere har også kommet fra Oslo. Det er ordentlig dugnadsånd, og jeg tipper 25 forskjellige folk har vært innom, sier pappa Tord-Aksel Flindrum.

Også far selv og mor Tove bidrar med snekring.

– Å ja da, jeg har lært meg å skru nå, så det har vært mammas jobb, sier Tove.

Foreldrene synes ikke det gjør noe som helst å ofre hageplass til prosjektet.

– Nei, vi har ikke noe valg hvis han skal få utvikle seg. Det er såpass som må til for at han skal kunne komme videre, sier Tord-Aksel.

DEL AV JESSHEIMDAGENE

Fredag 10. august skal rampen åpnes med en konkurranse i jamformat. Vertskonkurransen er del av det tre dager lange skatearrangementet Jessheim Open, som igjen er en del av årets Jessheimdagene.

– Da kommer det masse vertskatere hit for å skate. Det blir dritfett, sier Mats.

Også foreldrene er forberedt på at det blir en kveld med god kok i hagen.

– Det blir moro, og jeg skjønner at det er venta mange folk, sier mor Tove.

GATESKATING

Etter åpningen av Jessheim Open i «Flindrum backyard», flytter konkurransene seg tilbake til mer tradisjonelle omgivelser på Jessheim.Dagen etter at vertskaterne har vært i aksjon er det duket for parkkonkurranse i Gystadmarka.

På søndagen skal det konkurreres i street-format i sentrum av Jessheim, der skaterne tar i bruk trapper og andre ordinære elementer i bybildet.

LES OGSÅ: Bygger actionfylt anlegg på Borgen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.