• MÅLJEGER: Herman Henriksen ble toppscorer for rekruttlaget i 2017 med 11 mål på 9 kamper. Han har scoret ett mål i 1. divisjon for A-laget.
  • REDNINGSMANN: Hadde det ikke vært for Henriksens overtidsmål mot Fyllingsdalen er det slett ikke sikkert at Kisa hadde rykket opp i 2015.
  • TOK STEGET: Karsten Rognerud (midten) sier Kristoffer Ødemarksbakken (t.v.) og hans reise til eliteserien er motiverende.

I fjor hadde de selskap av et par Jessheim-gutter til, men midtveis i sesongen flyttet Jonas Fjeldberg til USA og collegefotball, mens det nylig ble klart at Markus Stensby fortsetter i Eidsvold Turn. I årets Ull/Kisa-stall er Herman Henriksen og Karsten Rognerud de to eneste utespillerne som er vokst opp på Jessheim og som har gått gradene i moderklubben fram til A-laget. Barndomskompisene ble i fjor belønnet med langtidskontrakter ut 2020.

– Det er dritkult, faktisk. Mange drømmer om å gjøre det bra i klubben man alltid har vært i, og å komme opp på A-laget og få spilletid, sier Herman.

Kisa har også ullsokningen Truls Jørstad i rekkene, men med 15 sesonger i klubben er han ikke å regne i ung og lovende-kategorien med Karsten og Herman.

– Jeg husker at vi var på gamle stadion og så på Jørstad spille. Det er kult at vi nå er med og spiller med de store gutta. Jeg er ikke akkurat «star struck», men det moro å være en del av det, sier Karsten.

JOBBER MOT FØRSTELAGET

Også tredjekeeper Fredrik Johansen Mundal er Jessheim-gutt, men han er for tiden ute av spill med en hjernerystelse. Skader i oppkjøringen er et viktig tema også for Herman og Karsten.

– Nå gjelder det å få kroppen godt i gang og jobbe seg inn på laget. Jeg var mye skadet i fjor, så jeg håper å slippe det i år slik at jeg får vært med til Marbella og hele pre-season, sier Herman.

– Samme her. Også jeg gikk glipp av treningsleiren i fjor, så nå vil jeg være med til Marbella. Jeg må få trent godt og bli kjent med de nye spillerne, og så vil jeg selvfølgelig spille fotball på førstelaget, sier Karsten.

Herman håper på tillit som spiss. Karsten kan spille på begge sider av forsvarsrekka.

– Vi har to gode venstrebacker og to gode høyrebacker. Det er tøff konkurranse, men jeg er villig til å ta den kampen og skal gjøre alt for å få spille, sier Karsten.

Gutta forteller om harde treningsøkter hittil i oppkjøringen.

– Nå gjelder det å være tålmodige og lære av andre på laget, høre på trenerne, så kommer sjansen etter hvert. Da må du bare gripe den. Vi kan spille gode kamper innimellom, men det gjelder å holde på nivået og være stabil i prestasjonene, sier Karsten.

- EN NEDTUR

Mens Ull/Kisa gjorde en historisk god sesong i 1. divisjon har både Herman og Karsten hatt bedre sesonger for sin egen del.

I fjor fikk Rognerud fem starter og ett innhopp, mens Henriksen startet en og ble byttet inn i åtte.

– Det var en nedtur. Jeg var skada i pre-season, jobbet hardt og kom tilbake, så kom mai hvor det ble lite kamper. Det ble innhopp av og til, men ikke andrelagskamper i tillegg, så det ble bare treninger. Det blir tøft mentalt, og med mindre kamper ble det vanskeligere og vanskeligere å komme seg inn på laget, sier Herman.

98-fødte Henriksen og ett år yngre Rognerud debuterte begge for A-laget i den siste 1. divisjonskampen av 2014. Siden har de vært med A-laget ett år i 2. divisjon og de to siste i 1. divisjon.

– Jeg spilte mer i fjor enn året før, men året før der igjen spilte jeg enda mer. Det har gått litt ned, så fjoråret var ikke så veldig bra, sier Karsten.

INSPIRERT AV "BAKKEN"

Selv om han gikk sine første fotballsko i Bjerke og Nannestad, jobbet også Jessheim-bosatte Kristoffer Ødemarksbakken seg opp og fram i Ull/Kisa. Innsatsen i gult og grønt over fem sesonger har nå tatt Maura-mannen til eliteserien og Lillestrøm.

– Det viser at det er mulig å gjøre det i egen klubb. Mange sier du må på utlån, men han gjorde ikke det. Han har vært tålmodig, prestert når han har fått sjansen, og slo skikkelig igjennom og var veldig god i fjor. Han har blitt belønnet for det og viser at det er mulig, sier Karsten.

Først og fremst ser Rognerud og Henriksen mot å gjøre en god 2018-sesong med Ull/Kisa.

– Vi har fått et ganske bra lag nå. Vi har alle muligheter til å gjøre det like bra eller bedre enn i fjor, sier Herman.

FAKTA - ULL/KISA 2018

  • A-lagsstall: Alexander Vangen, Stefan Hagerup, Fredrik Johansen Mundal, Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Espen Bjørnsen Garnås, Ciise Abshir, Nikolas Walstad, Jan Tore Amundsen, Karsten Rognerud, Ole Kristian Langås, Christian Aas, Eric Kitolano, Truls Jørstad, Herman Henriksen, Niklas Sandberg, Sverre Martin Torp, Nicolay Solberg, Andreas Aalbu, Ole Andreas Nesset og Morten Sundli. 
  • Klubben jakter en ny ving.

LES OGSÅ: Samboerne trener hvert sitt A-lag i Ull/Kisa 

LES OGSÅ: Tomas Skaret Halvorsen fant seg raskt til rette i sjefsstolen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.