• JUBELSTART. Niklas Sandberg og resten av Kisa-laget feirer kampens første mål.
  • REDUSERING. Her skyter Jonas Fjeldberg fornyet spenning inn i kampen.
  • FLERE KJENTE. Fjeldberg feirer målet etter å ha overlistet tidligere Kisa-keeper Arnold Origi i LSK-målet.
  • FOR SMÅ. Ole Andreas Nesset og Ull/Kisa ble ett nummer for små mot Frode Kippe og eliteserielaget Lillestrøm.

Simen Kind Mikalsen vokste opp på Nordbymoen og gikk gradene i Ull/Kisa fram til han ble solgt til eliteserieklubben Lillestrøm i 2013. Onsdag kveld spilte 24-åringen for første gang en offisiell kamp mot gamleklubben i forbindelse med tredje runde av cupen. Venstrebacken scoret det tredje målet for Lillestrøm som til slutt vant 4-2 over Ull/Kisa.

- VELDIG HYGGELIG

– Det var kjempemoro. Det kom masse folk og det var morsomt å vise seg fra en god side. Det var bare moro og veldig hyggelig å komme tilbake, sier Kind Mikalsen.

Halvveis ut i andreomgang mottok han ballen høyt inne på Kisas halvdel, dro seg inn i feltet og satte kula mellom beina på Kisa-keeper Stefan Hagerup fra spiss vinkel.

– Jeg fikk et bra touch og bestemte meg tidlig for å skyte. Så går den mellom beina der og det en god følelse, sier Kind Mikalsen, som synes det var spesielt å score på sin gamle hjemmebane.

– Jeg har mange gode minner her og det er jo spesielt å score mot moderklubben. Men sånn er fotballen, nå spiller jeg for Lillestrøm og er bare glad for at det er vi som går videre, sier han.

DRØMMESTART

Ull/Kisa rystet Lillestrøm foran 1871 tilskuere på Jessheim stadion. Niklas Sandberg plukket opp en retur fra et hjørnespark og banket kula helt opp i krysset til 1-0. Eliteserielaget brukte imidlertid ikke lang tid på å snu kampen. Bonke Innocent klinket til på første berøring og skrudde ballen over Stefan Hagerup fra distanse. Tre minutter senere fikk Simen Rafn ta ned et innlegg på bakre stolpe og sette inn ledermålet fra kort hold.

Da Kind Mikalsen la på til 1-3 så det mørkt ut, men Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim ga innbytter Jonas Fjeldberg de siste 20 minuttene med beskjed om å løpe rundt beina på Lillestrøm-stopperne. Den tekniske Jessheim-gutten gjorde akkurat som treneren sa, og etter 82 minutter ble han spilt fri i bakrom av Niklas Sandberg. Under sterkt press fra en stopper beholdt han roen og klinket ballen i lengste hjørne bak tidligere Kisa-keeper Arnold Origi i Lillestrøm-målet.

KLINISK AVSLUTNING

– Alltid gøy å komme inn og skapte litt liv og gi gutta energi. Det er først og fremst en bra pasning av Sandberg, så ser jeg at jeg får stopperen her og Origi der mens jeg ser at det lengste hjørnet er ledig. Jeg trodde egentlig at han skulle lese den, men det gjorde han ikke og det er bra for meg, sier Fjeldberg med et smil.

Reduseringen la opp til en sluttspurt, men fem minutter senere punkterte gjestene kampen da et skudd fra Ifeanyi Mathew gikk forbi alle Kisa-spillerne, inkludert keeper Stefan Hagerup, til ny tomålsledelse og sluttresultat 2-4. Trener Vegard Skogheim føler Lillestrøm vinner fullt fortjent.

– Jeg synes vi slurver for mye selv, men det kan også ha med motstanderen å gjøre, sier Skogheim.

Han tar likevel med seg enkelte positive ting fra cupexiten.

– Vi scorer to fine mål og har flere gode sjanser. Så må vi ha enda mer tro på den siste tredjedelen av banen, med enda flere løp framfor å stå og se på ballfører, sier Skogheim.

HONNØR FOR INNSATSEN

Kind Mikalsen sier at forskjellen på hans gamle og nåværende klubb, i denne kampen, først og fremst var effektiviteten.

– Jeg synes vi har spillere som kan gjøre det lille ekstra. Det er forskjellen i dag. Jeg synes Kisa står opp veldig bra og gir oss kamp helt til døra, så de har spillere som orker mye og står kampen helt ut. Så de skal ha all honnør for innsatsen de legger ned i dag, sier Kind Mikalsen.

KAMPFAKTA

Ull/Kisa - Lillestrøm 2-4 (1-2)

Jessheim stadion, 1871 tilskuere

MÅL

1-0. 18. min.: Niklas Sandberg

1-1. 27. min.: Bonke Innocent

1-2. 30. min.: Simen Rafn

1-3. 67. min.: Simen Kind Mikalsen

2-3. 82. min.: Jonas Fjeldberg

2-4. 87. min.: Ifeanyi Mathew

Gule kort: Bajram Ajeti, Fredrik Krogstad, Lillestrøm

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF

Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup - Karsten Rognerud (Jan Tore Amundsen fra 46.) - Emmanuel Troudar - Ciise Abshir - Vetle Dragsnes - Kristoffer Ødemarksbakken, Niklas Sandberg, Christian Aas, Truls Jørstad (Jonas Fjeldberg fra 72.), Ole Andreas Nesset (Nicolay Solberg fra 36.) - Andreas Aalbu

LES OGSÅ: De nye sandbanene kan brukes til både håndball og fotball

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.