For tre år siden var han ikke engang blant landets 30 fremste skiskyttere i sin klasse. På kun to sesonger har Jørgen Brendengen Krogsæter blitt den aller beste. Jessheim-gutten vant årets norgescup i skiskyting sammenlagt for klassen menn 18 år.
- Sesongen før denne tok jeg et stort steg, og tenkte at det ville bli vanskelig å gjøre det enda bedre. Derfor var det gøy at jeg stabiliserte meg i toppen, sier Brendengen Krogsæter til EUB.
Jørgen er opptatt av ikke å dvele for mye ved at han forrige sesong var landets beste skiskytter i sin alder.
- Det er deilig, klart det. Det er både kjempegøy og litt rart, men jeg prøver å tenke framover og hele tiden sette meg nye mål, sier han.

ENORME STEG PÅ TO ÅR

18-åringen har hatt en voldsom utvikling etter at han flyttet til Lillehammer og begynte på Norges Toppidrettsgymnas (NTG). For tre år siden var han utenfor topp 30 blant sine jevnaldrende her til lands. I sitt første år som junior ble han i fjor nummer seks i sammendraget. Denne sesongen fulgte han altså opp med å ta førsteplassen. Før sesongen var målet å bli topp fem, helst vinne et enkeltløp, og å ta en NM-medalje. Alle delmålene ble overgått.
- Jeg tror jeg kan takke NTG for mye av utviklingen. Opplegget er helt ideelt for at jeg utvikler meg som skiskytter. Så har jeg også høy treningsvilje og tar konsekvensene av de målene jeg setter meg. Jeg setter ofte hårete mål som jeg må jobbe hardt for å nå, sier han.
Før årets jubelsesong valgte han å jobbe spesielt hardt med psyken.
- I fjor følte jeg at jeg var ett hakk svakere mentalt enn de beste. Så jeg har prøvd å bli tøffere og mer offensiv i hodet, sier Brendengen Krogsæter, som blant annet gjennomførte Eirik Bertrand Larssens selvutviklingskonsept ved navn helvetesuka.
- Jeg følte jeg fikk veldig mye igjen for det. Jeg hadde lyst til å stå på start ved hvert renn og vite at jeg hadde gjort noe som de andre ikke hadde gjort. Det ga meg en psykologisk fordel, sier han.
Tidligere i karrieren har han slitt med sykdom. Det siste året har han kuttet alt som kan anses som usunt fra kostholdet og var frisk gjennom hele vinteren. Nå opplever han at konkurrenter snuser på suksessoppskriften.
- Det er nok mange som har fått øynene opp og er litt mer nysgjerrige. Det er flere som vil trene med meg og sikkert ønsker å lære litt om hva jeg gjør. Og det er bare gøy for vi drar alle læring av hverandre, sier han.

SIKTER MOT OL- OG VM-GULL

I tillegg til å følge opp den nasjonale suksessen er neste sesongs mål å kvalifisere seg til junior-VM. På sikt drømmer han om OL- og VM-gull. Hva som skjer etter hans neste og siste år på toppidrettsgymnaset avhenger mye av hvordan det går i sesongen som kommer. Både juniorlandslag og privatlag er aktuelle alternativer for stortalentet som har hatt ambisjonene klare siden 14-15 årsalderen.
- Før de siste årene tror jeg ikke det har vært så mange av dem rundt meg som har skjønt at dette faktisk kan fungere, siden resultatene lot vente på seg i starten. Det var nok mange som tenkte at det er fint og morsomt for meg å holde på, men jeg har alltid tenkt at dette er noe jeg vil gå hundre prosent inn for å bli god i, sier Brendengen Krogsæter.
LES OGSÅ: Julie Sofie Granum er klar for nye utfordringer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.