Ungene møter opp i hopetall når Ullensaker idrettsråds barne- og ungdomstiltak arrangerer vinterferietilbud i Jessheim is- og flerbrukshall. Tilbudene er mange:

Boksing

Innebandygruppa hadde nesten 50 deltakere på mandag, og omtrent like mange på tirsdag. Noen har valgt å prøve seg på andre ting.

– Jeg skulle egentlig spille innebandy, men så ville jeg prøve boksing i stedet, sier Victoria Lena Manczac (10).

Hun og venninnen Luna Liman (9) er fornøyde med dagens valg av aktivitet.

– Det er gøy, men veldig slitsomt, ler Luna.

LES OGSÅ: Uten kampsporten å støtte seg på har Tina Røe Skaar vært langt nede

Håndball

Lek og moro står i fokus. Andre steder i hallen er det håndball og innebandy. En del av dem spiller håndball aktivt, mens andre er med for første gang.

Elias Amaru Leon-Gangnes (8) er i den siste kategorien. Han var ikke veldig bestemt på å spille håndball, men noe måtte han finne på.

– Jeg ville ikke se på storesøsteren min stå på skøyter, men jeg ville gjøre noe, sier Elias, som står og kaster ball med Ull/Kisa håndballs nye trener Zoran Fajfric.

Andre, mer drevne gutter, syns det er gøy å spille håndball med de store.

– Vi spiller håndball med verdens beste A-lagsspiller, sier Leander Hallingstad (12), og sikter til Christopher Hell (18) som er med som trener i vinterferien.

Innebandy

Innabandybanen er smekkfull av barn og unge i alle aldre. Dette er helt klart den mest populære idretten i vinterferien. Trener i vinterferien er Simen Lenborg fra eliteserielaget Tunet IBK på Manglerud i Oslo.

– Jeg var selv med på dette da jeg var mindre, så det er veldig gøy å være her nå, sier han.

En annen dreven innebandyspiller er Kristoffer Emanuelsen (9).

– Jeg spiller nesten hver dag til vanlig, siden jeg også spiller med dem som er et år eldre, forteller Kristoffer.

I ferien spiller han også med dem som er enda eldre. Johann Sebastian Bøgh (16) spiller aktivt, og er også med denne uka.

– Det er gøy å få spille innebandy i vinterferien, og at hallen er åpen, sier han.

LES OGSÅ: Lokale talenter til samling med landslag i innebandy

Ishockey

Man kan også spille ishockey i vinterferien. To av dem som benytter seg av det tilbudet er søsknene Mia Elise (12) og Noah Olai Lind (8).

– Det er gøy, for da kan vi gjøre det vi vil, som å trene på å være keeper, forteller Mia Elise.

– Og bli skutt på, sier tøffingen Noah Olai.

FAKTA 

  • Opprettet av Ullensaker idrettsråd i 2004.
  • Vil bidra til økt fysisk aktivitet og idrettsaktivitet blant barn og unge i Ullensaker.
  • Bygger på et tett samarbeid med Ullensaker kommune.
  • Har vinter- og høstferie-aktiviteter hvert år.
  • De satser også på: Fargerik fotball - mot mobbing og rasisme; Svømmekurs for innvandrere; og Faddertiltaket med over 120 operative barn i Ullensaker kommune. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.