Oppskriften før kampen mot Åsane Seahawks var like enkel som den var komplisert. Med seier ville Eidsvoll vært á poeng med bergenslaget, men med én kamp mindre spilt. Seier over bergenserne var viktig for å ha heng på førsteplass i seriespillet, men også like mye for å ha sikret hjemmebanefordel i semifinalen.

UJEVNT I FØRSTE HALVDEL

Det startet derimot ikke oppskriftmessig for grunnlovsbygdingene. 7-0 kom tidlig i første periode av kampen, og ga eidsvollingene en uventet kalddusj. 14-0 tidlig i andre periode etter et løpespill fra meget kort distanse sørget for et blytungt utgangspunkt for Eidsvoll 1814s. Michael Hall gjorde flere tunge løper oppover og det hele endte med en touchdown til amerikaneren - og 1814s. Men så var det vertenes tur igjen. En tung Åsane-drive kulminerte i touchdown til hjemmelaget, og selv om Åsane brant ekstrapoenget, stod det plutselig 20-7 til hjemmelaget.

LES OGSÅ: 1814s gikk på en smell

UNGGUTTA SENTRALE I OPPHENTINGEN

Så våknet Eidsvoll 1814s igjen. Eivind Brekke løp seg fri og sendte avgårde et perfekt kast til unggutten Espen Opheim Waagen. 18-åringens mottak reduserte bortelagets ledelse til 20-14, og spenningen økte betraktelig i kampen. Ungguttene fortsatte å imponere. Per Gaarden satte inn en knallhard takling som forhindret Åsane-mottak, deretter var Jonas Theodorsen Hauge frempå og hindret Åsane å komme fremover. Når 1814s atter en gang overtok ballen var det Arne August Søgaard Skovseths tur til å sette på turboen. Ringreven var tålmodig i lomma, før han eksploderte ut til venstre og sørget for balanse i regnskapet. Ekstrapoengforsøket ble derimot blokkert, og poenget kunne sørget for at 1814s tok ledelsen med ett poeng drøyt to minutter før slutt. Deretter kastet Åsane inn nok en touchdown mot en komplett umarkert spiller i Eidsvolls målsone. Da var det 53 sekunder igjen på klokka, og Eidsvoll lå bak på stillingen 26-20. Dette ble for tøft å hente opp igjen. Nå gjenstår det to kamper av grunnspillet - begge hjemmekamper - mot Lura Bulls og Oslo Vikings.

Kampfakta

Åsane Seahawks - Eidsvoll 1814s

Poeng 1814s: Michael Hall 6, Espen Opheim Waagen 6, Arne August Søgaard Skovseth 6, Tor Erik S. Borgeteien 2.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.