– For meg har en drøm gått i oppfyllelse, og det er utrolig kult å spille for Norge, sier Sondre Bolling Vaaler.

17-åringen spiller på nasjonens U18-lag som torsdag, fredag og lørdag møtte Latvia til vennskapskamper. Til daglig spiller han for U18- og U20-laget i Vålerenga. Han ble norgesmester med sistnevnte forrige sesong.

– Er A-landslaget målet ditt?

– Ja, svarer stortalentet kontant.

GJØRE ALT RIKTIG

Kanskje ender en håndfull av de unge hockeygutta som var samlet i ishallen på Norges A-landslag, men før Sondre kan komme dit vet han hva som venter.

VERDENS BESTE LIGA VISER INTERESSE: Står på NHL-liste

– Jeg kan ikke ta noen snarveier, alt handler om å jobbe hardt og riktig. Det er flere enn meg som vil ta steget videre.

– Hva er riktig?

– Alt vi gjør er basert på riktig trening, nok mat og mye hvile. Dette har med oss fra vi var småspillere, og noe jeg er bevisst på hver dag. Jeg har ingen fasit på hvordan bli en god hockeyspiller, men å gjøre de riktige tingene hjelper uansett godt, påpeker han.

– Hvor mange timer trener du i uka?

– Aner ikke, men jeg er på isen hver eneste dag. Det blir en del tid i drakta når man har det gøy, og jeg elsker det jeg driver med og stortrives i VIF, sier han.

GODE NOK

Helgens tre kamper begynte med seier 3–0 til Latvia torsdag. Fredag før kamp spurte vi Sondre om det norske laget er gode nok til å vinne over Latvia.

– Ja vi kan ta dem, for de er ikke mye bedre enn oss. Men det krever steinhard jobbing. Og vi må alltid gå på isen med tanke på å vinne. Noen annen innstilling går det ikke an å ha, sier han.

Som sagt så gjort. Fredag endte med et knepent 3–4 tap. Lørdag knekte de norske iskrigerne koden, trakk de det lengste strået og innkasserte en 3–2 seier.

– Hva gjorde dere annerledes fra første kamp til de neste?

HUSKER DU DETTE: Damene inntar ishockeybanen

– Vi forbereddte oss som alltid, men jeg føler vi ble mer samspilte utover i samlingen, som gjorde at vi fungerte mye bedre som lag.

– Er du fornøyd med innsatsen?

– Ja. Vi jobbet hardt, men fikk ikke uttellingen vi hadde håpet. Men vi fikk vist at vi jobbet hardere enn Latvia i siste kamp. At samspillet ble bedre gjorde det også lettere for oss, sier han.

Neste samling for landslaget og Sondre er midt i desember. Da venter vennskapskamper i Frankrike.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.