Eidsvold Turn og Ull/Kisa spilte sist mot hverandre i 2015. Da vant lagene hvert sitt lokaloppgjør på bortebane i en 2. divisjonssesong som endte med opprykk for Jessheim-klubben og nedrykk for eidsvollingene. Til kommende sesong med ny seriestruktur er divisjonsforskjellen den samme mellom Kisa og Turn som onsdag kveld møttes til dyst som del av oppkjøringen mot henholdsvis OBOS-ligaen (nivå 2) og Norsk Tipping-ligaen avd. 2 (nivå 4).

TURN-LEDELSER

Likevel var det liten forskjell å spore da lagene innledet onsdagens treningskamp på Eidsvollhallen kunstgress. Etter en jevnspilt åpning tok Turn ledelsen da nykommer Jonatan Teigland ble spilt fri i sekstenmeteren og la ballen i lengste hjørne bak Alexander Vangen i Kisa-buret. Ledelsen holdt kun i fem minutter, for etter at Markus Stensby la inn på bakre stolpe kunne hjemvendte Nicolay Solberg styre inn 1–1. Laget fra fjerde nivå gikk likevel til pause med ledelse etter at stopper Andre Trandum Nordlie pirket inn en retur da han var oppe på dødball.

– Vi henger absolutt veldig bra med mot et antatt bedre lag og det skal vi ta med oss videre. Så blir det litt for lett for dem ved et par anledninger i andreomgang, hvor divisjonsforskjellen kanskje kommer mer gjennom, sier Turn-kaptein Jon Erik Økland til EUB.

KISA TOK OVER

Etter 62 minutter skapte Kisa balanse igjen. Jonas Fjeldberg løp seg fri i rommet bak Turn-forsvaret og hamret ballen lavt til side for Turn-keeper Peter Rusina. To minutter senere måtte Turn-keeperen plukke en ny ball ut av nettet. Ole Kristian Langås la inn til Niklas Sandberg som under press dempet ballen, vendte seg fri og dunket den inn fra 15 meter. Etter halvspilt andreomgang var målscorer Trandum Nordlie uheldig og sleivet et Kisa-innlegg opp i eget nettak. Selvmålet ble kampens siste, dermed endte lokaloppgjøret 2–4.

– Det er viktig at vi hevet oss såpass som vi gjorde i andreomgang og drar seieren i land. Vi framstår på en helt annen måte og får satt tempo, noe vi prøvde i den første omgangen uten at vi lyktes med det. Vi ble enige i pausen om at vi ikke skulle være bekjente av denne førsteomgangen, så alle tok tak da vi kom ut på banen igjen, sier Kisa-kaptein Truls Jørstad.

KLAR FOR CUPKAMP

Turn har sin første seriekamp borte mot Valdres 17. april. Treningskampen mot Kisa var generalprøve for Eidsvoll-laget som lørdag 25. mars spiller årets første obligatoriske kamp i NM-kvalifiseringen borte mot Ramnes & Årnes. 

– Vi har fullt fokus på den. Vi møtte et lag fra to divisjoner høyere enn oss nå, og vi er bare en divisjon høyere opp enn Årnes. Så vi tar den kampen alvorlig. Vi skal til cupens første runde i år også. Dette var trening, og det er morsomt å ta med seg lokaloppgjør, men det er til helgen det gjelder, sier Turn-kaptein Økland.

Kisa har en siste treningskamp, borte mot Strømmen på søndag 26. mars, før seriespillet braker løs søndag 2. april med hjemmekamp mot Levanger.

– Nå er det bare å kjøre på og glede seg inn mot seriestart. Det er god stemning i troppen og vi venter veldig på å komme i gang, sier Jørstad.

LES OGSÅ: Intet cupeventyr for EIF

Eidsvold Turn – Ull/Kisa 2–4 (2–1)

Eidsvollhallen kunstgress, 100 tilskuere

MÅL

1–0. 25. min.: Jonatan Teigland

1–1. 30. min.: Nicolay Solberg

2–1. 37. min.: Andre Trandum Nordlie

2–2. 62. min.: Jonas Fjeldberg

2–3. 64. min.: Niklas Sandberg

2–4. 67. min.: Andre Trandum Nordlie (selvmål)

Eidsvold Turn (4-2-3-1): Peter Rusina – Henrik Ulseth (Robin Edvardsen fra 46.), Truong Tran, Andre Trandum Nordlie, Johan Kolbjørnsrud – Kristoffer Trandum Nordlie, Jonatan Teigland – Thierry Dabove, Jon Erik Økland (Tarik fra 62.), Stian Teksum (Eiven H. Solberg fra 80.) - Piotr Gawecki

Ull/Kisa (4-3-3): Alexander Vangen – Jan Tore Amundsen (Petter Blaker fra 46.), Martin Rosenkilde, Nikolas Walstad (Ciise Abshir fra 46. Emmanuel Troudart fra 54.), Vetle Dragsnes – Markus Stensby (Niklas Sandberg fra 46.), Truls Jørstad, Martin Torp (Kristoffer Ødemarksbakken fra 62.) - Jonas Fjeldberg, Andreas Aalbu (Ole Kristian Langås fra 46.), Nicolay Solberg (Oliver Stenseth fra 85.)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.