De om lag hundre plassene ble raskt fylt opp av gutter og jenter i alderen 6-10 år.

YRER

Det yrer av liv på Kløfta Stadion under Tine fotballskole. Overalt høres jubel og latter fra de ivrige deltakerne. Innimellom kommer det noen tårer, men de forsvinner fortere enn de spredte regnbygene. Det er ikke lett å få en prat med noen av de aktive ungene, for nesten alle er opptatt med øvelser og spill i løpet av de drøye to timene EUB er innom. En ivrig deltaker som passerer klubbhuset har ikke engang tid til å få i seg litt oppskåret frukt - det skal jo scores mål!

LES OGSÅ: Over 100 på Ull/Kisas fotballskole

BALLKONTAKT

Magnus P. Hovde, ansvarlig instruktør, forteller at det er fokus på mye ballkontakt, i tillegg til lek og moro. Han håper også at instruktørene er flinke til å gi tilbakemeldinger. Etter en runde på stadion kan vi slå fast at Hovde har lyktes med målene sine.

- Vi er ti stykker fra A-laget som stiller som instruktører på fotballskolen. I tillegg har vi med noen juniorer, og vi har også fått med oss Sophie Haug og Emilie Woldvik, sier Hovde. De to Kløfta-jentene spiller nå for LSK sitt solide damelag.

LÆREVILLIGE

Kameratene Hans-Jørgen Strøm, Thor-Petter Karlsen Julstad og Håkon Axelsen (alle 7) har lært mye på fotballskolen:

- Det er gøy å sentre og spille kamp! stråler Thor-Petter, som er på fotballskole for andre gang. Hans-Jørgen mener det er skudd og spill som har vært det store.

- Og taklinger! bryter en av instruktørene inn, og peker på Hans-Jørgen sin bukse. Den har tydelige merker av grønske fra susende sklitaklinger.

Håkon synes instruktørene har vært flinke. Han har nemlig lært seg å heade, og gleder seg samtidig til å løpe mer med ballen i beina.

STOR PÅGANG

- Vi har rundt hundre påmeldte gutter og jenter til årets fotballskole. De fleste fotballskolene har deltakere opp til 12 år, mens vi har satt grensa på 10 år. Likevel ble plassene raskt fylt opp, og dessverre var det mange vi ikke hadde kapasitet til å ta imot år, forklarer Hovde, før han må tilbake på banen for å lære bort finter.

Kløftas A-lagstrener, Svein Pettersen var også med som instruktør.

- Vi på A-laget stiller på dugnad, sier Pettersen. På spørsmål om det er noen av fotballskolens deltakere som nærmer seg A-laget, smiler Pettersen:

- Ikke foreløpig, men kanskje om noen år.

LES OGSÅ: Her skal barn og unge få låne utstyr til sport og friluftsliv helt gratis

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.