Marcus Einan (19) vant sitt heat foran favoritten Andreas Roth. Hva fjorårsvinneren er god for vet ingen.

- Jeg er overrasket over hvor bra jeg har prestert på trening i det siste. Dette kan bli bra, sier Andreas som lett gikk videre.

De fire Ull/Kisa-guttene løper bare 800 meter på NM.

LES OGSÅ: Friidretten blomstrer i Ullensaker

- Jeg håper formen er stigende etter et litt skuffende junior VM, konstaterer Marcus som vant sitt heat med regjerende mester på andreplass.

- Mitt klare mål er å være med å kjempe om medaljene, påpeker han.

- Mitt mål er å vinne, men det blir tøft selv om jeg har imponert meg selv på trening i det siste, sier Andreas.

FEM I FINALEN

Sigurd og Sverre Blom Breivik er også klare for finale, mens Hauk Are Fjeld røk i forsøket på 800. Med Thomas på plass i denne finalen ville trolig Ull/Kisa satt rekord. Fem i en og samme finale på mellomdistansene har vi neppe opplevd tidligere.

Caroline Foss Høistad (17) løp finale på 1500 meter for første gang i seniorklassen. Her ble hun nummer 13.

Birgitte Kjuus ble nummer ti i lengde med 5,26. Hun gikk greit videre til søndagens finale i tresteg da hun satte en liten pers i kvalifiseringen med 11,91.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.