Fra midten av mai til slutten av juni spilte Kløftas fotballherrer seks kamper på rad uten å slippe inn mål. Hvordan opplevde du det, keeper Fredrik Hauffen?
Det er selvfølgelig deilig å ikke slippe inn. Akkurat som en spiss skal score mål så skal keeperen holde tett bakover. Det er alltid en god følelse å sitte etter kamp og vite at du ikke har sluppet inn, og det var selvfølgelig ekstra gøy at vi fikk de kampene på rad. Man blir lagt merke til, det skaper litt PR rundt laget og det er bare kjempegøy.

Til slutt ble du overlistet av Herman Henriksen fra Ull/Kisa 2. Hvordan var det å slippe inn etter så lang tid uten baklengs?
Det var veldig surt. Det var i den siste kampen av vårsesongen, og målet var å kunne holde ut til sommerferien. Men Ull/Kisa kom med et sterkt lag så det var tøft for oss. Såpass gode spillere trenger ikke mange sjanser for å score.

Kløfta tar sommerferie på 2. plass i 4. divisjon, ett poeng bak serieleder Gjelleråsen. Hvorfor går det så bra?
I år har det gått over all forventning. Man trodde ikke dette før sesongen, men vi har fått inn gode spillere og en god trener. Det har virkelig klaffet denne sesongen.

Hva er årsaken til at dere kun har sluppet inn 12 mål, færrest av alle?
Litt forskjellige grunner, men jeg vil trekke fram samholdet og den kollektive delen. Vi er et ordentlig lag som angriper sammen og forsvarer oss sammen. Vi har den gløden om at vi skal score mål, men også at vi skal holde tett bakover. Så har vi hatt litt flyt i noen av kampene, der vi har vært litt heldige, men alt i alt har vi vært solide. Vi har fått inn gode spillere som har hjulpet oss, men jeg synes også at alle som var her fra før har tatt steg opp fra i fjor.

Du har spilt for Kløfta siden barndommen, kun avbrutt av en sesong i Ull/Kisa før du vendte hjem for å spille A-lagsfotball for Kløfta de siste to årene. Hva synes du om din egen utvikling i det siste?
Den har vært veldig bra. I fjor var jeg litt ustabil, men nå har jeg fått en tillit hos ”Titt” som har vært veldig bra. Det har hjulpet meg til å bli trygg og til å ha selvtillit i spillet. Og selvfølgelig, når vi har gjort det så bra så har jeg bare fortsatt å ha den selvtilliten.

Hva er dine ambisjoner?
Ambisjonene er å kunne leve av fotballen. Komme til Tippeligaen og spille der. Jeg drømmer om å kunne drive med hobbyen min på fulltid.

Hva er du opptatt av nå?
Nå driver jeg mye med egentrening. Det er sommerferie og mange på min alder tjener penger på sommerjobb. Jeg velger heller å forsøke å fortsette å utvikle meg for å bli bedre til høstsesongen. Jeg har fokus på det.

Hva betyr sommeren for deg?
Sommeren er en veldig fin tid. Det er godt vær for å spille fotball, og man kan kose seg og slappe av.

Hva og hvor er ditt optimale feriested?
Jeg vil si at en god sommerdag i Oslo er veldig fint.

Sommerens planer?
Trene og være godt rustet til høstsesongen.

Hva står helst på menyen i sommer?
Det er alltid godt med et rekesmørbrød nede på Aker Brygge.

Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?
For noen år tilbake var jeg med Kløfta på Dana cup. Der hadde vi kommet til en 32-delsfinale hvor vi spilte mot Malmvik fra Norge. Der satte jeg den siste straffen i straffesparkkonkurransen, og det er et fint minne.

Hvor bader du helst?
Jeg bader helst i basseng.

Hva var din første sommerjobb?
I fjor jobbet jeg for et promoteringsfirma i Oslo, hvor jeg reiste rundt i butikker og jobbet som promotør.

Hvilken person ville du helst vært strandet på en øde øy med?
Alex Rosén hadde vært en morsom person å være der med. Skal du være på en øde øy kan du like gjerne ha det gøy.

SJU KJAPPE

Leser? Nei. Jo, leser fotball

Blir flau av? Medieoppmerksomhet

Liker å spise? Rekesmørbrød

Er redd for? Skader

Er avhengig av? Sol og sommer

Er god til å? Må bli å spille fotball

Drømmer om? Leve profftilværelsen i fotball

FAKTA

Navn: Fredrik Hauffen

Alder: 18

Bosted: Rælingen

Familie: Ugift

Er: Student på videregående

Interesser: Veldig interessert i fotball

Aktuell med: Keeper på et høytflygende Kløfta-lag som nylig spilte seks kamper på rad uten å slippe inn mål

LES OGSÅ: Sommerprat med håndball-talentet Julie Granum

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.